Volvo V90 2016

Her er Volvos nye stasjonsvogn

Kommer sannsynligvis neste år.

V70-ARVTAGER: Den nye V90 vil ta over for den evig populære V70. Foto: Carnewschina.com
V70-ARVTAGER: Den nye V90 vil ta over for den evig populære V70. Foto: Carnewschina.com
Publisert Oppdatert

Volvo har de siste årene brukt mye tid og penger på utviklingen av en ny modulbasert plattform. Den første bilen som er bygget på denne plattformen er nye XC90 - en bil vi har vært svært begeistret for. Det lover også godt for de neste modellene som skal bygges med det samme skjelettet.

Nestemann ut i rekken av nye Volvo-modeller er sedanen S90. Den vil overta etter den aldrende S80-modellen som har vært mer eller mindre uendret siden den kom på markedet i 2006. Sedaner er imidlertid ikke spesielt populære her til lands, og det er dermed V90 som er den mest spennende bilen for Volvo i Norge.

Vi kan nå vise deg bilder av bilen, riktignok i miniatyrformat, lenge før den skal presenteres offisielt. Bildene stammer fra Car News China som fikk dem fra en ansatt ved en kinesisk produsent av modellbiler. Til tross for at det er snakk om en modellbil, er det ikke vanskelig å se hvordan bilen vil bli seende ut på utsiden.

De karakteristiske høye baklyktene er naturligvis på plass, men her i en slankere og mer elegant versjon enn tidligere. Fronten bærer også mye av det samme designet som SUV-broren XC90, og totalt sett er det snakk om en elegant pakke med rent design i klassisk Volvo-ånd. Det er heller ikke vanskelig å se noe av slektskapet til konseptbilen Concept Estate som ble vist frem i fjor.

HØYE LYKTER: Baklyktene følger Volvo-trenden med å strekke seg helt opp til taket. Foto: Carnewschina.com
HØYE LYKTER: Baklyktene følger Volvo-trenden med å strekke seg helt opp til taket. Foto: Carnewschina.com

2-litere under panseret

Motorutvalget blir etter all sannsynlighet det samme som vi finner i XC90. Det betyr 2-litere med bensin og diesel samt sannsynligvis en plug-in-versjon basert på bensinmotoren. I XC90 yter disse motorene henholdsvis 320, 225 og 407 hester, og det er ikke utenkelig at de samme effektversjonene blir tilgjengelig i V90. Sannsynligvis vil det også komme versjoner av de samme motorene med lavere effekt.

Volvo har i mange år prøvd å utfordre de tyske premiummerkene, men har med sine tidligere modeller slitt med dette. Nå kan det imidlertid se ut til at den svensk-kinesiske bilprodusenten begynner å få dreisen på premiumbiler. I vår sammenligningstest mellom BMW X5 og Volvo XC90 kåret vi svensken til vinner.

Det er foreløpig ikke kjent når V90 vil komme på markedet, men ryktene tilsier at den skal vises frem på bilutstillingen som finner sted i Genève i mars neste år. Det kan igjen bety at V90 vil være tilgjengelig på markedet om et års tid.

PR- og informasjonssjef hos Volvo Norge, Rune Gutteberg Hansen, vil ikke kommentere verken bildene eller lanseringsdato for den kommende modellen.

LED-LYS: I fronten ligner V90 relativt mye på SUV-broren XC90. Foto: Carnewschina.com
LED-LYS: I fronten ligner V90 relativt mye på SUV-broren XC90. Foto: Carnewschina.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning