«Serene» fra Fincantieri Yachts

Teknisk sett verdens mest avanserte

Den har 12 sovelugarer og et mannskap på over 50.

Publisert Oppdatert

Den har 12 soverom og er bygget for 24 gjester og et mannskap på 52, og er designet av nordmannen Espen Øino (Espen Øino International).

Superyacht er navnet på klassen, og den blir stadig større - som med for eksempel «Serene» fra det italienske Fincantieri-verftet.

I rene tall snakker vi her om en farkost på 440 fot, eller 134 meter om du vil. Da «Serene» ble sjøsatt i 2011, var hun blant de 10 største superyachtene i verden.

Interiøret er det Reymond Langton Design (kjent firma i disse kretser) som har stått for, men da kjølen ble strukket i 2007, ble skuta vurdert som en av verdens mest teknsisk sett avanserte fartøy også.

Årsaken til dette vil vil trolig aldri få greie på, sikkerhet blir meget høyt verdsatt for de som spiller i denne ligaen.

Plass til ubåt

Men det vi vet, er at den har fått syv dekk og en bredde på 18,5 meter - fordelt over totalt 4 500 kvadratmeter dørk. Naturlig nok er et helikopterdekk på plass, i tillegg til en ubåt.

Eget svømmebasseng hører også med, en plaskedam som også skal kanne brukes som jollegarasje

Det kan dermed se ut til at det italienske Fincantieri Yachts-verftet står bak en av de lekreste båtene på planeten.

Bill Gates fikk leie

Og hvem tror du eier moroa? Jo, ganske riktig - en russisk vodka-milliardær ved navn Yuri Scheffler bladde etter sigende opp 330 millioner amerikanske dollar, eller rundt 2,3 millarder kroner før kontrakten ble signert.

Ellers kan vi legge til at Microsoft-grunnleggeren Bill Gates leide yachten denne sommeren, med en prislapp på 35 millioner kroner i uka.

PLASS: Den har 12 sovelugarer og et mannskap på over 50.
PLASS: Den har 12 sovelugarer og et mannskap på over 50.

LES OGSÅ:

Yachten med det lille ekstra

Slik blir du kongen av Aker Brygge

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning