Mercedes A-klasse

Den skal greie 0-100 km/t på 4,2 sekunder

Mercedes frisker opp A-klassen, og toppmodellen går fra vill til villere.

Publisert Oppdatert

Da Mercedes A45 AMG ble lansert i 2013 kom den med verdens sterkeste serieproduserte toliter, ifølge AMG - Mercedes' egen spesialavdeling. AMG hentet ut 360 hk og et dreiemoment på 450 Nm av den firesylindrede motoren. Ingen andre serieproduserte kompaktbiler kunne vise til så mye krefter. Men tidligere i år kom nye Audi RS3 Sportback med hele 367 hk og 465 Nm, riktignok fra en femsylindret 2,5-liter, og dermed var Audi-en den kraftigste i kompaktsegmentet.

Men nå er A-klasse fornyet og AMG lot ikke sjansen gå fra seg til å tyne enda flere hestekrefter ut av den rekordsterke motoren. 381 hk og et dreiemoment på 475 Nm er de faktiske tallene, og den skal greie 0-100 km/t på 4,2 sekunder. Det er raskere enn BMW i8.

Samme som storesøsknene

Fornyede A-klasse kan leveres med kjøreprogrammet (Dynamic Select) som lar deg endre bilens karakter med valgene «Eco», «Comfort», «Sport» og «Individual». Systemet endrer innstillingene på ratt, motor, gir og understell.

AMG-versjonen har i tillegg programtrinnene «Sport+» og «Race», akkurat som storesøsknene Mercedes-AMG GT og Mercedes-AMG C 63.

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

Ny 102-hesters bensin

Foruten AMG-versjonen leveres A-klasse med en lang rekke firesylindrede motorer fra 90-hesters diesel og en ny 102-hesters bensin. I Norge vil bilen få blant annet DAB som standardutstyr. Den kan også fås med LED-lys, samt Apple CarPlay og MirrorLink. Sistnevnte gjør at bilens infotainment-system kan speile mobilen din.

Oppgraderte A-klasse lanseres i september. Norske priser er ennå ikke klare.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning