Mercedes GLE

Du kan få den med 585 hestekrefter

Dette er toppmodellen i Mercedes GLE-serien.

Publisert Oppdatert

Mercedes har nylig avslørt SUV-en Mercedes GLE som erstatter dagens M-klasse. Den første versjonen av GLE er primært en facelift av M-klasse, og har verdenspremiere på bilutstillingen i New York som åpner neste uke.

De fleste Mercedes-modellene kommer i en fullblods AMG-variant og GLE er intet unntak. Som E-klasse AMG får den også en superversjon.

Grunnmodellen fra spesialdivisjonen AMG (Aufrecht Melcher Grossaspach) har det fulle navnet Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC, og er utstyrt med flere hestekrefter enn forgjengeren. Den 5,5-liter store V8-eren yter 557 hk og 700 Nm. Akselerasjonen fra 0-100 km/t er oppgitt til 4,3 sekunder.

Blant de sterkeste SUV-ene

Men dersom 557 hk ikke er nok kan du få en S-versjon med 585 hk, samme tuning som E63 AMG S 4Matic. Dreiemomentet er på 760 Nm. Dette blir en solid konkurrent til de sterkeste SUV-ene fra andre bilprodusenter, spesielt BMW X5 M.

S-versjonen skal greie 0-100 km/t på 4,2 sekunder. Forbruket er oppgitt til 1,18 liter per mil ved blandet kjøring.

Forbedret chassis og respons

Mercedes oppgir at chassiset på AMG-modellen er vesentlig endret for å oppnå bedre kjøredynamikk og kvikkere respons. Også gass og girskift skal være finjustert ytterligere for raskere respons.

Mercedes-AMG GLE 63 AMG blir også å få i en coupé-versjon som kommer på markedet i juli.

RÅ SUV:  Mercedes-AMG GLE 63 kan også fås i en S-versjon med 585 hk: FOTO: Daimler AG
RÅ SUV: Mercedes-AMG GLE 63 kan også fås i en S-versjon med 585 hk: FOTO: Daimler AG

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning