Strandidyll

Moysand byr på lekre standlinjer og mange bobilplasser på ekte gress.

Foto: Geir Svardal
Publisert Oppdatert

Moysand Familiecamping ved Grimstad – femstjerners siden 2010 – har vært eid og drevet av familien Stensvand siden 1929. Ole Johan Stensvand viser oss rundt på en campingplass som allerede ved det design-lekre inngangspartiet (se inngangssaken) bærer bud om er noe mer enn en gjennomsnittlig gresstust med en skakk resepsjon. Og her finner du hele 350 strøm- og kabel-TV-uttak og bredbånd.

– Vi har såpass mange for at vi også skal kunne dekke gjester med telt.

– Telt?

– Ja visst. I fjor hadde vi for eksempel en gjest med et lite tunnel-telt der han hadde en førtitommers flatskjerm, flirer Stensvand.

Mange av oppstillingsplassene har enkel tilgang til friskvann. Tømmingen av toalett og gråvann er praktisk nok lagt ved siden av inngangspartiet (tøm på vei inn eller ut av campingen).

Videre er her butikk, gatekjøkken, ballspill-plasser, lekeplass og to strandlinjer, hvorav særlig den ene er av god størrelse. Sanitærrom og fellesrom er for øvrig fargerike og flotte, og dessuten godt tilrettelagt for de minste barna.

Inngangspartiet mer enn antyder at dette er en stascampingplass.
Inngangspartiet mer enn antyder at dette er en stascampingplass. Foto: Geir Svardal

Ungdomshus

Campingplassen er åpen og luftig, og på ingen måte dominert av fastliggere. At man tenker «familie» på Moysand går ellers tydelig fram av årets store nyhet – et eget aktivitetshus med blant annet ungdomsrom, diskotek og «klinehjørne», samt rom for mindre barn. Dette er jo samtidig et håndslag til foreldre som dermed tidvis kan få nyte sin Valpolicella i fred.

Moysand står ellers overfor store utbyggingsplaner (se video på nettsiden deres). Et stort hotell skal bygges, men det satses helhetlig på alle brukergrupper, inkludert bobiler.

– Vi ser at bruksmønsteret endrer seg, og i 2014 eksploderte det med bobiler. Mange av disse er besteforeldre på tur med barnebarn, og da passer en slik campingplass godt, mener Stensvand.

I høysesongen koster det 360 kroner for et døgn med bobil; da er alt, også strøm, inkludert.

Nettside: moysand-familiecamping.no

Denne stranden er gull verdt for en campingplass.
Denne stranden er gull verdt for en campingplass. Foto: Geir Svardal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning