Vannbasert ved Vänern

Femstjerners ved Vänern kan være verdt å betale litt ekstra for. Også for bobilister.

Publisert Oppdatert

Allerede ved innkjøringen til Krono Camping i Lidköping skjønner du at dette ikke er noe vanlig vannhull med hardtrampa gress og fuktskadete sanitæranlegg med spindelvev i krokene.

Dette er nemlig en av Sveriges elleve femstjerners campingplasser. Og for å få den femte stjerna skal man som kjent ha litt av hvert og tilby sine gjester.

For oss i bobil er det viktigste uansett at Krono Camping har sett og tatt konsekvensen av at vi stadig blir flere.

I 2014 sto et helt nytt felt (Husbilslandet) klar, med plass til 53 bobiler som alle har tilgang til strøm, TV (ni kanaler) og vann. Bobilene står fornuftig nok på asfaltstriper, men er omgitt av gress. Avstanden mellom plassene er såpass stor at både brannsikkerhet og privatliv er godt ivaretatt.

Krono Camping er privateid, og i dag er det brødrene Peder og Pavo Andersson som tar seg av driften, selvsagt sammen med en rekke ansatte. De kan fortelle oss at det nye bobilfeltet skal beplantes, slik at det blir penere så vel som mindre innsyn mellom bobilene.

"Husbilslandet" viser hvor sterkt Krono satser på bobilistene.
"Husbilslandet" viser hvor sterkt Krono satser på bobilistene. Foto: Geir Svardal

Lekkert trimrom

Imidlertid er det første vi legger merke til da vi sjekker inn i skumringen, et servicebygg med et treningsrom bak glassfasade. Her kan løpeglade snøre skoene og kaste seg på tredemølla, og ekshibisjonistene kan jo samtidig glede seg over at halve campingplassen kan studere løpeteknikken deres.

Servicerommet er ellers, som forventet, moderne og rent. En radiokanal sender musikk og småprat ut i rommet, noe som jo demper lyder man ikke har lyst å dele med resten av besøkende som dusjer eller gjør sitt fornødne (vi er ikke kommet så langt som i Japan, der toalettene har en knapp som lager kontinuerlig skylle ned-lyd).

Ellers finnes her en høystandards minigolfbane, en restaurant og en kafé. Servicehus, hundevask, badstue, lekeplasser, fotballbane og grillplasser finnes også. WiFi, selvsagt. Og så kan familien delta i en uhøytidelig femkamp, der du kan velge mellom øvelsene bueskyting, øksekast, basket, kast liten ball, luftgevær, mekanisk tyr og sumobryting!

Servicestasjonen for bobiler er plassert sentralt nær utkjøringen.
Servicestasjonen for bobiler er plassert sentralt nær utkjøringen. Foto: Geir Svardal

Aktivt opphold

Men alle fine fasiliteter og sentrumsnærhet til tross – noe av det beste med Krono Camping er beliggenheten helt nede ved Vänern (les om Vänern Rundt i bobil). Å være nær vann er noe mange setter pris på, fordi det gir bademuligheter, men også fordi det skaper en åpenhet og ro som i seg selv virker avstressende.

For oss som heller vil røre på bena enn å høre på mindreåriges fistelstemmer og hjemmelaga heiasanger under femkamp, er her også gode muligheter. Forbi campingen, langs Vänern, går det en sti som egner seg ypperlig til løpeturer, sykkelturer eller en spasertur. En løpsrunde på 2,5 kilometer finnes også rett i nærheten.

En annen ting vi liker – og det gjelder stadig flere campingplasser – er at du kan ankomme Krono Camping døgnkontinuerlig, og at du ikke trenger å sjekke ut før 15.00. Dette gir større frihet og armslag, og mindre stress.

Ikke uventet utgjør norske turister en stor andel av gjestene, og stadig flere ankommer med bobil. Såpass mange er det av dem, at norsk valuta er gangbar mynt på området.

Nettside: kronocamping.com

Inngangen vitner om en plass med høy standard.
Inngangen vitner om en plass med høy standard. Foto: Geir Svardal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning