Paradis - men ikke for bobiler

Fastliggerne har fått kremplassene på denne flotte campingplassen.

Foto: Kristiansand Feriesenter
Publisert Oppdatert

Kristiansand Feriesenter ligger sørlandsidyllisk til ved sjøen i Dvergsnestangen, og har da også vrakdykking som et viktig åte, ved siden av kajakk-utleie og – selvsagt – muligheten for soling og bading.

Men dette er først og fremst en barne- og familiecamping, eid av Frikirken, og med en viss religiøs profil (og et digert telt for blant annet gudstjenester og konserter) – men du blir nok ikke vekket av hallelujarop om morgenen, for å si det slik.

Derimot kan det hende du blir vekket av entusiastiske rop fra ungdom som spiller fotball eller sandvolleyball. Sport er her nemlig godt tilrettelagt for, med blant annet egen inngjerdet fotballbane. Et eget spa finnes også. Og butikk, kiosk, gatekjøkken og et sommerlig samlingspunkt med scene, kalt Hagekroa. Selvsagt er her også lekeplasser, sosiale møteplasser med servering, butikk og minigolf.

 

Kartet ved inngangspartiet viser at man her bør ha med badebukse.
Kartet ved inngangspartiet viser at man her bør ha med badebukse. Foto: Geir Svardal

Bobiler på andre klasse

Campingplassen har rundt femti strømuttak myntet på forbipasserende gjester. Imidlertid ble vi ikke spesielt imponert over plassene som er tiltenkt gjestende bobiler. Underlaget var en kombinasjon av grus og kunstgress; i seg selv ikke noe galt – men det var veldig åpent mellom plassene, og heller ikke spesielt trivelig rundt dem.

Her har Kristiansand Feriesenter en jobb å gjøre, om de ønsker å kapre en større del av den økende bobiltrafikken. Fastliggerne derimot, disponerer utsiktstomter mange kan misunne dem!

Vi har i ettertid fått vite at noe jobb allerede er gjort. Grusen er stort sett skiftet ut med asfalt, og det er dessuten laget fem bobilplasser med vann/avløp/strøm og sjøutsikt.

– Vi merker jo en økning i bobiltrafikken, og forsøker å imøtekomme dette, sier Iren Pedersen hos Kristiansand Feriesenter.

I høysesongen koster det 350 kroner for en bobilplass pr. døgn, pluss femti kroner for strøm.

Nettside: kristiansandferiesenter.no

Trivelig møte mellom sjø og land.
Trivelig møte mellom sjø og land. Foto: Geir Svardal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning