Bobil

Dette er bobilenes supermann

Trenger du noe mer enn et innredet glassfiberhus på hjul, har Action Mobil noe som er mer enn godt nok.

Publisert Oppdatert

Ekteparet Stefanie og Otfried Reitz drev på 70-tallet et reklamebyrå som blant annet håndterte fotografering av modeller tilknyttet fashionindustrien.

En dag kom ekteparet på ideen å bruke afrikansk landskap som bakgrunn for en del av disse foto-opptakene. Noe alle var svært fornøyde med. Vel, bortsett fra modellene selv da, som klagde over primitive og møkkete forhold.

Da kom herr og fru Rietz på at det kunne være på sin plass med et spesialbygd firehjulsdrevet kjøretøy som kunne blidgjøre kresne pudderneser vant med komfortable forhold i et fotostudio. I bilen måtte det være dusj, sminkerom og et kjøkken hvor man kunne lage mat og koke kaffe.

Som tenkt så bygget, siden det i Europa ikke fantes skikkelige terrengkjøretøy innredet som bobiler. Flere prototyper ble bygget, andre begynte å etterspørre tilsvarende typer kjøretøy, og til slutt fant ekteparet Rietz ut at dette kanskje var et vel så spennende og lukrativt levebrød som noe annet.

Så i 1979 ble Action Mobil grunnlagt. Salget går etter alt å dømme godt, siden et nytt og tipp topp moderne produksjonsanlegg ble åpnet i 2010.

LUKSUS: Selv om bobilen er bygget for eksepedisjoner er det ingenting å utsette på interiøret. FOTO: Produsent
LUKSUS: Selv om bobilen er bygget for eksepedisjoner er det ingenting å utsette på interiøret. FOTO: Produsent

«De ekstreme bobilenes Rolls-Royce».

Kundene?

De er åpenbart ikke deg og meg, men ekspedisjoner som trenger noe røffere enn et helintegrert glansbilde for å ta seg fram og bo sikkert og bekvemt, uansett hvor langt fra sivilisasjonen og god infrastruktur en måtte befinne seg.

Her skal det bare benyttes state of the art-teknologi og det beste av det beste i materialer, noe som selvsagt også gjenspeiler seg i prisene. Så kalles da gjerne Action Mobil for «de ekstreme bobilenes Rolls-Royce».

Skulle du likevel få problemer ute i bushen, eller i mer arktiske forhold, finnes det satellitt-telefoner i alle bilene. Og Action Mobil lover at de alltid vil gjøre alt som er mulig for å hjelpe en kunde i trøbbel.

På bildene her ser du en treakslet Global XRS bygget på et lastebilchassis fra MAN. Action Mobil tilbyr ikke bare ekstrembiler til ditto priser, men også en slags økonomiversjoner til mer moderate priser.

Les også:

Tror det eller ei, den er råstillig innvendig

Bobilen for de rikeste av oss Sun Living: Rimelig modell som kan ta av

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning