Campingplass

De beste campingplassene

I Skandinavia finnes det 22 femstjerners campingplasser. Fire av dem er i Norge.

Publisert Oppdatert

Bobilister er som folk flest. Forskjellige. Gjestehavner, fricampingplasser, bobilparkeringer og campingplasser er målene når vi skal slukke dieselen og slå oss til ro.

Noen skyr campingplasser. Andre elsker dem. De fleste er vel innom av og til, for sikkerhetens skyld eller for å vedlikeholdslade batterier og gjøre seg nytte av en servicestasjon og/eller tømme doen.

Stadig flere av oss har erfaringer fra campingplasser i Europa. Der finner vi ofte steder med skyhøy standard, uten at en norsk lommebok flås. Dessuten har mange av campingplassene egne oppstillingsplasser for bobiler (stellplass), med bedre ankomst- og avreisefleksibilitet, og lavere priser.

I Norge har mange campingplasser et stykke igjen å gå. Men vi tipper at standarden vil bli gradvis bedre i årene som kommer. Fordi campingturistene forventer det.

Skiller seg ut i Hallingdal

Og de finnes allerede: : 5-stjerners campingplasser i Skandinavia. Det finnes i alt 22 av dem, hvorav fire i Norge, sju i Danmark og elleve i Sverige.

Norge har fire 5-stjerners campingplasser som vi presenterer her.Hallingdal Feriepark skiller seg ut som den mest visjonære, også med tanke på bobilene som har fått et svært så godt tilbud i ferieparken.

Videre presenterer vi én 5-stjerners campingplass fra henholdsvis Sverige (Krono Camping) og Danmark (Jambo Feriepark). Den siste er helt tydelig en inspirasjonskilde for Hallingdal Feriepark.

Hva må til for 5 stjerner?

I Norge er det NHO Reiseliv som står for tildelingen av stjerner, og i dag finnes det felles nordiske stjernekrav. Hva er det som gjør en 5-stjerners til en 5-stjerners? Det blir for omfattende å gå inn på det i detaljer, men…

- Det handler blant flere ting om å kunne tilby innendørs lekeområde, utleie av familiebad og eget sanitærområde for barn. Bobiler skal ha oppstillingsplasser der det er tilgang til strøm og friskt vann, og med mulighet til å tømme gråvann, opplyser Jan-Henrik Larsen i NHO Reiseliv.

Den femte stjernen behøver ikke bety noe for voksne par som kommer i bobil. En campingplass med færre enn fem stjerner kan selvsagt ha et topp tilbud til bobiler. Og for mange vil nok fin natur, trivelig betjening, lite støy og nærhet til sentra bety mye mer enn muligheten til å leie familiebad.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning