Bobil av fin gammel årgang

Folk snur seg etter denne

Både små og store blir interesserte når bobilen Bodil kommer putrende.

Publisert Oppdatert

Bodil bobil

FFP-bodel (forløper til Pilote) på en Mitsubishi L300 D Junior 460 D. 4,80 meter lang og 2,08 meter bred. Egenvekt 1715 kilo, tillatt totalvekt 2205 kg. Innkjøpt i 2013 for 30 000 kroner. 2,3-liters diesel med 68 hk.

De bygget ting for å vare i gamle dager. Bobilen «Bodil», for eksempel. Født i 1986. Hun har levd sunt. Unngått overvekt. Vært aktiv. Og holder seg på alle måter godt.

29 år gammel (faktisk!) kan hun skryte av å fortsatt være attraktiv. Noen langbent supermodell er hun langt i fra, men utseendet får likevel folk i gata til å snu seg. Motorisk surrer og går det greit. Kreftene er kanskje ikke helt hva de var. Men hun er utholdende. I den grad hun lager kø, så er det på grunn av manglende styrke, ikke manglende kondis. Og hvem vil egentlig kjøre forbi en så lekker hekk?

Og Bodils bodel – maken til helse! Her er det ingen lekkasjer og fuktskader, ingen brudd, ingen skrukker og heller ingen nykker. Så lenge hun får oppmerksomhet og stell fortsetter hun å levere, år ut og år inn. Hvor mange med langt yngre «damer» kan si det samme om dem?

Bodil lever sammen med den betydelig eldre Rune A. Karlsen. 46-åringen kapret henne for tre år siden, etter at et lengre forhold med Roy Myrland – mannen bak nettsiden langsveien.no – tok slutt. Det går bra med dem. Forholdet blir bedre for hver opplevelse de har sammen.

Vi forstyrrer Bodil og Rune på kaia i Drammen. Der koser de seg i sola, sammen med tomme kraner og traktordekk som sjelden fanger opp båtskrog. Slår oss ned i en campingstol, og tar en prat om bobillivet.

SJARM: Rune A. Karlsen i den overmåte koselige sittegruppa.
SJARM: Rune A. Karlsen i den overmåte koselige sittegruppa. Foto: Geir Svardal

Helst fricamping

- Dette er min andre bobil. Den første var Fiat-basert, og også av eldre årgang. En dag var hele siden på bobilen i ferd med å ramle ut. Jeg slo en lastestropp rundt, kjørte hjem og solgte den på rot. Jeg kunne for øvrig ikke tenke meg å ha en ny bobil. De er utrolig flotte, og jeg forstår at folk kjøper dem. Gamle bobiler er nok for spesielt interesserte; sånne som meg.

Rune A. Karlsen bruker sin sjarmerende gamle bobil til kortere turer, helst i nordre deler av Vestfold og sørlige deler av Buskerud.

- For meg er bobilen en kilde til rekreasjon, og til å oppsøke ensomhet og stillhet. Jeg reiser ofte alene, men av og til med samboer, eller med noen av barna.

Karlsen har ingenting i mot campingplasser, men har oppdaget så mange fine steder for fricamping at det går mest i det.

- Bogen ved Holmestrand er kanskje mitt favorittsted. En sving på gamle E18; litt gress, litt grus og nydelig utsikt.

HAR ALT: Kjøleskap, bluss, luftvarmer, toalett, dusj etc.
HAR ALT: Kjøleskap, bluss, luftvarmer, toalett, dusj etc. Foto: Geir Svardal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning