Bilquiz

Quiz: Amerikanske biler

Er du god på amerikanske biler?

Quiz: Amerikanske biler

Start quizen

Publisert Oppdatert

Det er noe eget med amerikanske biler. Amerikanerne har produsert biler som gjennom populærkulturen er blitt ikoner, og amerikanske muskelbiler ble tidlig symboler på den amerikanske drømmen om full frihet.

Inntil nylig synes bilene fra USA å ha være konstruert etter oppskriften "bigger means better", og de er mer enn en gang blitt kritisert for primitive kjøreegenskaper av europeiske biljournalister.

Men hva skal man egentlig med kontant styring og stivt oppheng når man knapt trenger å svinge? Man cruiser "over there", må vite. Og det er god plass i USA. Derfor er det ikke noe problem å dra på kjøpesenteret med en Hummer H1 eller Ford Super Duty.

Amerikanske biler har mange venner i Norge, til tross for at mye vekt, store muskler og mye utslipp har gjort bilene svært kostbare grunnet det norske avgiftsregimet.

Så synes du Ford Mustang Shelby GT500 fullstendig overskygget Will Smith i "I Am Legend"? Eller har du kanskje sett "Smokey and the bandit"-filmen fra 1977 et dusin ganger på grunn av Trans Am-en til Burt Reynolds?

Eller sverger du kanskje til digre amerikanske SUV-er på grunn av V8-eren eller er medlem i Amcar Norge?

Da bør denne quiz-en være en enkel oppgave. Er du ingen amcar-entusiast er det fullt mulig å gjette frem seg til riktige svar.

Les også:

Quiz: Kan du fareskiltene?

Quiz: Hvilke SUV-er ser du her?

Quiz: Hvilke superbiler ser du her?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning