SUV

VW satser tungt på SUV

Har store planer for høyreiste biler med plug in-hybrid.

Publisert Oppdatert

Volkswagen har bekreftet at de starter produksjonen av SUV-en Cross Blue i USA neste år. Bilen ble for første gang vist frem som et konsept på bilutstillingen i Detroit i januar 2013, og regnes som en mellomstor SUV i USA. Dersom du kunne tenke deg Cross Blue så er det foreløpig ingenting som tyder på at den kommer til Europa.

Det samme gjelder konseptet Cross Coupé GTE-konseptet som Volkswagen avduker på årets utgave av bilutstillingen i Detroit. Som Cross Blue er GTE-konseptet en plug in-hybrid. Cross Coupé GTE minner mye om Cross Blue Coupé-konseptet som VW viste frem i Kina i 2013.

Under skallet på GTE-konseptet finnes en 3,6-liters V6 bensinmotor og to elektriske motorer. Den direkteinnsprøytede FSI-motoren leverer 280 hk og 350 Nm.

De to elmotorene leveres henholdsvis 40 kW/220Nm og 85 kW/270 Nm. Totalt yter systemet 360 hk. Toppfarten er oppgitt til 209 km/t og den skal greie 0-100 km/t på seks sekunder. Cross Coupé GTE skal greie 32 kilometer på ren eldrift.

Cross Blue-konseptene, samt studiene VW Taigun og T-ROC, viser at VW satser tungt på SUV

I Norge må vi etter alt å dømme nøye oss med en ny versjon av VW Tiguan som skal være markedsklar våren 2016. En  mindre SUV kommer også, etter mal av konseptet VW Taigun. En ny VW Touareg kommer etter planen i 2017.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning