JEEp Grand Cherokee Trackhawk

SUV med 707 hk!

Gruser sine europeiske konkurrenter.

Publisert Oppdatert

"The most powerful and quickest SUV ever." Slik lyder Jeeps egne ord om Grand Cherokee Trackhawk. Beistet har en 6,2-liters motor med kompressor og eget navn, Hemi Hellcat. Den har 707 hk og 875 Nm dreiemoment. Det skal, stadig ifølge produsenten, gi en akselerasjon fra 0 til 96 km/t (0-60 mph) på 3,5 sekunder, og toppfarta er 290 km/t. Dermed raser den ifra for eksempel Porsche Cayenne Turbo S (570 hk) med god margin. Den trenger nemlig hele 4,1 sekunder på spurten til 100 km/t.

Knust dekkbudsjett

Kvartmila, som i amerikansk sammenheng er viktig for muskelbiler, skal Trackhawk-utgaven greie på 11,6 sekunder. For at kreftene skal plantes mest mulig effektivt i bakken, har Jeepen fått en launch control som begrenser dreiemomentet i startøyeblikket. Uten en slik kontroll ville bilen trolig påført asfalten permanent skade, og knust dekkbudsjettet i samme slengen.

Trekker 3,3 tonn

Hele drivlinjen er naturlig nok forsterket, inkludert automatkassen med åtte trinn. Kraftfordelingen i firehjulsdriftssystemet varierer med kjøremodus, fra 50/50 på snø til 30/70 i banemodus. Ved vanlig kjøring er fordelingen 40/60. Understellet er avstivet for å gjøre bilen bedre i stand til å takle kreftene, og bremser fra Brembo (med knallgule kalipere) skal sørge for å stoppe bilen raskt. Jeepen kan dessuten trekke nærmere 3,3 tonn.

Pynt kommer blant annet i form av 20-tommers spesialfelger og fire eksosrør. Fronten ser ekstremt kraftig ut, som et rullende varsel om at sterke krefter er på vei. Innvendig loves en racinginspirert atmosfære. Offisiell pris har den ikke fått, men amerikanske nettsteder spekulerer i rundt 80 000 dollar. Legg på norske avgifter og et formidabelt bensinforbruk når du prøver å finne ut om du noensinne har råd til den.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning