Verdens heftigste ekstrautstyr

Granitt i interiøret, stjerner i taket. Det finnes ingen grenser for hva en kan få for penger.

Publisert Oppdatert

Det heter at man skal elske sin neste som seg selv, men hva gjør man om man elsker kun seg selv?

Man kjøper en saftig pakke med ekstrautstyr til bilene sine. Da snakker vi ikke om komfortutstyr som aircondition og cruisekontroll.

Vi snakker om det vi finner i de virkelig glamorøse produsentenes dekadens-bibel. Det er der du finner nødvendigheter som stjernehimmel-tak og granittinteriør.

Her er vår liste over de ti mest dekadente utstyrsvalgene du kan gjøre når du kjøper ny bil.

10. Mercedes' massasjestoler

Når massasjeseter i bilen kommer på tiendeplass på listen, sier det vel egentlig mest om hvor ekstrem resten av listen er. Det kan jo hende noen fryktelig stressede toppsjefer har behov for dette. Tenkt så praktisk å slippe å stoppe innom et av byens massasjeetablissementer for den daglige dosen muskelavslapning.

9. Utvidet skinnpakke i Porschen

Porsche er ikke kjent for billig ekstrautstyr - det er vel egentlig ingen av bilene på listen - men å betale 2500 kroner for å få skinntrukne ventilasjonsdyser, er litt i overkant. Det er ikke bare ventilasjonsdysene du kan få trukket i skinn heller. Det frister kanskje å få trukket kleshengeren bak setet i skinn også? Ikke noe problem.

8. Bang og Olufsen-stereo i Audi Q7

SUV-er er dyre her til lands. Det er på grunn av avgiftene. Ekstrautstyret er også dyrt, og det er helt klart ikke på grunn av avgiftene. Å være lydfreak er en ting, men å punge ut 70.870 kroner for et stereoanlegg er intet annet enn galskap. Selv om det er fra Bang & Olufsen.

Vi kjører verdens sprekeste - les vår prøvekjøring av Audi Q7 V12 TDI her

7. Mercedes' Designo-interiør

Designere har som mange sikkert vet ofte småsær smak. Det kan man jo se på motevisninger, hvor de sender modeller ut med fuglereir på hodet og signalgrønne laken rundt kroppen. Det kan ikke være andre enn disse som betaler over 50.000 for å få dette interiøret i Mercedesen sin.

6. Lexus Executive-seter.

Hva skal man med privatfly, når man har en Lexus LS? Du må riktignok ha den lange versjonen for å få plass til disse setene, men når du legger deg ned og slapper av med en ekte shiatsu-massasje, er det mer verdt pengene enn mye annet på denne listen.

Men det koster. Disse setene er en del av en pakke som Lexus tar 229.700 kroner for. Da får du også med blant annet en 9-tommers TV i setet.

Les vår test av Lexus LS600h her

5. Designo-lakk

Enda mer fra Mercedes' Designo-kolleksjon. Skal du ha en E, S, SL, CL eller SLK, kan du velge å lakkere den i noe Stuttgart-merket kaller "Designo Chromflair". Det er ikke akkurat diskré farger det er snakk om, så hvis du faktisk vurderer noe av det andre på listen, kan jo også dette være noe for deg. Regn med å legge på 62.030 kroner på kredittkortregningen neste måned hvis du vil ha det på en S-klasse. Hva prisen er på en E-klasse vites ikke, men den befinner seg nok i samme område.

4. Granitt-interiørdekor i Maybach

En Maybach koster mer enn de fleste hus her til lands - og da skulle det bare mangle om den ikke var dekorert som et ekte hus også. Når bilen er dyrere enn et hus, da skulle det bare mangle om ikke du brukte en årslønn på granittdekor også - 358.000 kroner skal det Mercedes-eide selskapet ha for denne billigste dekorpakken.

3. "Stjernehimmel" i Rolls-Royce Phantom

Hvor mange ganger har du ikke savnet å se stjernehimmelen når du blir kjørt rundt i Phantomen din? Ganske mange ganger, ja. Da var det synd du ikke punget ut med nesten 74.000 kroner for disse 1600 lysene i taket.

2. Aston Martin-klokke

Nå kan du endelig leke James Bond, med det riktige utstyret. Med denne Jaeger-LeCoultre-klokken kan du låse opp den nye DBS-en din. Du må fortsatt starte bilen med nøkkelen, men det må være vanvittig kult å trykke på klokka idet du nærmer deg den nye DBS-en du har parkert utenfor kasinoet i Monaco.

Det negative? Det koster - mye. Forvent å betale i overkant av 230.000 kroner.

1. Spesialversjoner av Veyron

Maybach Landaulet 240 2007
Maybach Landaulet 240 2007 Foto: dv

Det er få biler som viser bedre at eieren er usannsynlig rik enn en Bugatti Veyron. Og hvis du ikke synes det er nok, trenger du ikke å fortvile. Det finnes ting for folk som deg også.

Bugatti leverer nemlig én versjon uten lakk - som koster tre millioner mer enn den "vanlige" versjonen. For den samme prisen kan du også få en bil som er laget i samarbeid med motehuset Hermès. Fbg par Hermès har en spesiell brunfarge - i kombinasjon med ekte skinn. Nåde den som lener seg på bilen!

Les også:

Veyron blir enda sterkere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning