Trek Powerfly+ 7

Mest terrengsykkel i testen. Gir stålkontroll.

Publisert Oppdatert

Stålkontroll med Trek Powerfly - allsidig terrengsykkel med super balanse, høyt teknisk nivå og veldig god motor. Og høy pris.

Motoropplevelse/assistanse

Performance Line har masse dreiemoment og gir et utrolig skyv i bratte bakker og bra akselerasjon. - Som å ha en sterk kjempe som dytter deg i ryggen i alle oppoverbakker, sier Marit. Via display endres graden av hjelp fra motoren sømløst; blir nesten som et ekstra "gir" (Eco, Tour, Sport og Turbo). Powerpack 4000 36V 11A 400Wh holder for de fleste, men med mye bakker og Turbo-nivå opplevdes rekkevidden så kort som 32 km. Mye intern motstand i motor når man skal sykle etter at batteriet er tomt. Tungt å opprettholde fart over 27 kmt når motoren kutter.

Teknisk design

Ingen overraskelser. Pluss for å ha en ordentlig kvalitetsgaffel. Urbant-røft fargevalg, klassisk 29-er design. Batteriet er ikke integrert. Litt mye terrengsykkel til jobbpendling, men pluss for vektbalansevennlig plassering av batteri på rammen.

Komfort og manøvrering

Oppfører seg som en typisk 29-tommers terrengsykkel, bare med den ekstra vekten. Bedre å håndtere enn HR og Kreidler. Virker lettere. Akselererer godt og har gode bremser. Smidig og lett å kontrollere i trafikken. Fantastisk bra bremser, godt balansert (krankmotor). Satt opp med ganske høyt styre, men man kan enkelt både bytte om på spacere og snu stem for mer foroverlent sittestilling.

Brukervennlighet

Bosch Performance Line. Har Bosch gått i lære hos Apple? Utrolig intuitivt og enkelt. Kan lades uten å ta ut batteri. Flott sporty sykkel, ikke tung for elsykkel å være. Stort 4,3-tommers display gir god oversikt, og en litt upålitelig rekkeviddeindikator virker selv om du tar displayet av sykkelen. Superenkel i bruk, så godt som selvforklarende også for en som aldri har brukt en elsykkel før.

Verdi for pengene

Testens dyreste sykkel. Men vil du absolutt ha terreng-elsykkel, er det kanskje det beste valget likvel.

Bremser og gir

Godt fungerende terrengsykkelkomponenter (SLX-gir og Deore-bremser). Funker kjempebra. Stusser på at bremsene ikke er koblet mot motorkutt. Girene er presise, men legger seg i med et ganske høylytt mekanisk klikk - tøft eller slitsomt? Giret ble etter hvert litt slingrete.

Spesifikasjoner

Produsent Trekbikes.no
Pris 33000
Vekt (kg)
Motor - plassering, type Bosch Performance Line motor, krankmontert, med Bosch Intuvia Performance styrekonsoll.
Assistansenivåer 4. Turbo, Sport, Tour, Eco.
Dreiemoment og rekkevidde 60 Nm. 160 km i Eco-modus / 80 km blandet.
Batteri Bosch PowerPack 400W på underrør.
Gir Shimano SLX 1x10. 15t Ride + krank med 11-36t kassett.
Bremser Shimano M615 Hydrauliske skivebremser
Ramme (type og størrelser) og gaffel Ramme: Alpha Gold Aluminum 29er-ramme. Str 15.5, 17.5, 19.5 og 21. Gaffel: RockShox Reba 29
Inkludert utstyr, derunder type lys, lås og skjermer Klargjort for integrerte for- og baklykter, med vaierføring i rammen. AXA-batterilås.
Forhandlere Over hele landet. Se Trekbikes.no for komplett oversikt.

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning