Ny Toyota Hilux

Nye Toyota Hilux trekker 3,5 tonn

Populære Toyota Hilux får betydelig mer krefter.

Pluss ikon
<b>NYTT FJES:</b> Fronten på nye Hilux har fått ny design, med en kraftfull tredimensjonal grill og frontfanger. LED-frontlyktene har også ny utforming. 
NYTT FJES: Fronten på nye Hilux har fått ny design, med en kraftfull tredimensjonal grill og frontfanger. LED-frontlyktene har også ny utforming.  Foto: Produsent
Sist oppdatert

Toyota Hilux var Norges mest solgte pickup så sent som i fjor og har legendestatus.

Dagens versjon kom i 2016.

Men der andre markeder fikk Hilux med 2,8-liters motor med 177 hestekrefter og 450 Nm, måtte Norge nøye seg med en 2,4-liter med 150 hk og 400 Nm.

Da vi testet den mot Nissan Navara og Ford Ranger i 2017 var svakheten sammenlignet med konkurrentene ganske åpenbar.

Den var tyngst og hadde svakest motor, og var klart tregest i akselerasjonsmålingene selv med bilens power-tast aktivert. Faktisk var den en av de tregeste bilene vi hadde målt på flere år. Den virket undermotorisert.

Der Ford-en tøffet opp i sjettegiret, og Navara løp lett i femtegiret, måtte Hiluxens automatkasse nede i fjerde uten at det hjalp stort på kraftopplevelsen.

Les testen her: Test av Toyota Hilux, Nissan Navara og Ford Ranger

INVINCIBLE: Eksteriørstylingen i Invincible-graden inkluderer blant annet grill, støtfanger, dørhåndtak, hjul og bakluke med unik design for denne modellen. Foto: Click to add photographer
INVINCIBLE: Eksteriørstylingen i Invincible-graden inkluderer blant annet grill, støtfanger, dørhåndtak, hjul og bakluke med unik design for denne modellen. Foto: Click to add photographer

2,8 liter med 204 hestekrefter

Men til høsten kommer en ny Toyota Hilux til Norge, og motorutvalget er blitt utvidet med en ny og kraftigere 2.8-liters dieselmotor med 204 hestekrefter. Dreiemomentet er på 500 Nm, noe som betyr at den matcher Ford Ranger som er Norges mest solgte pickup i år.

Med 2,8-literen skal Hilux greie 0-100 km/t på 10 sekunder som er hele 2,8 sekunder raskere enn dagens versjon med 2,4-liters motor.

Den nye motoren leveres på både singelkabin og dobbelkabin, i kombinasjon med sekstrinns manuell girkasse og en sekstrinns automat. Nyttelasten er på ett tonn og nå kan Hilux trekke 3,5 tonn henger.

Les også: Dette er de tryggeste og beste bruktbåtjkøpene (Klikk+)

Siden lanseringen i 1968 har Hilux vært kjent for sine solide offroad-egenskaper. De skal ha blitt ytterligere forbedret av en ny elektronisk differensial.

<b>UTSTYR:</b> Hilux kan fås med blant annet sportsstativ, låsing av bakluken, hardtop og 12-voltsuttak på planet
UTSTYR: Hilux kan fås med blant annet sportsstativ, låsing av bakluken, hardtop og 12-voltsuttak på planet

Hilux kommer fortsatt med rammekonstruksjon, men justerte støtdempere både foran og bak, samt bladfjærer med ny design og nye foringer, skal gi bedre bedre komfort og mindre hopp og sprett på hullete vei.

Les også: Chris (29) har kjøpt seg to campingvogner i vår – dette er tabbene du må unngå

<b>OPPGRADERT:</b> Utstyrslisten inkluderer nøkkelløs tilgang, startknapp, satellittnavigasjon, automatisk klimaanlegg, parkeringssensorer foran og bak og et JBL Premium lydanlegg med ni høyttalere, en 800W 8-kanals forsterker og CLARi-Fi-teknologi.
OPPGRADERT: Utstyrslisten inkluderer nøkkelløs tilgang, startknapp, satellittnavigasjon, automatisk klimaanlegg, parkeringssensorer foran og bak og et JBL Premium lydanlegg med ni høyttalere, en 800W 8-kanals forsterker og CLARi-Fi-teknologi.
<b>HENGERVEKT:</b> Nye Hilux kan trekke 3,5 tonn.
HENGERVEKT: Nye Hilux kan trekke 3,5 tonn.

Interiøret er oppgradert med flere informasjonsmuligheter i instrumentpanelet, og en ny åttetommers berøringsskjerm i midtkonsollen.

Berøringsskjermen i dagens Hilux vinner ingen konkurranser i brukervennlighet, og det er svært gledelig at nye Hilux får vanlige knapper og brytere for enkelte funksjoner.

<b>GLEDELIG:</b> Vanlige knapper og brytere for enkelte funksjoner. 
GLEDELIG: Vanlige knapper og brytere for enkelte funksjoner. 
<b>OKTOBER:</b> Salget av nye Hilux starter i oktober. 
OKTOBER: Salget av nye Hilux starter i oktober. 

Det gir enklere og raskere betjening. Multimedia-systemet skal er også forbedret med raskere software og skjermrespons, og kan integrere både Apple CarPlay og Android Auto.

Les også: Denne varebilen skjuler en overraskelse innvendig...

Denne saken ble første gang publisert 04/06 2020, og sist oppdatert 08/06 2020.

Les også