Terningkast 6:

De beste av de beste bilene

Her er de ti bilene som har fått toppscore i våre biltester de siste tolv månedene.

KOMPAKTMESTER: Nye Ford Focus er kompaktklassens beste akkurat i dag, mener vi.
KOMPAKTMESTER: Nye Ford Focus er kompaktklassens beste akkurat i dag, mener vi. Foto: Egil Nordlien HM Foto
Publisert Oppdatert

Sekserne henger høyt når Vi Menns bilredaksjon tester biler. Det går gjerne 7-8 femmere på hver sekser, og fra og med juli 2010 har bare seks modeller kommet ut av våre testprosedyrer med høyeste score. Men fire av modellene har fått toppscore for to forskjellige motorversjoner, slik at tallet til sammen blir ti.

Vi tester samme modell med forskjellige motorer

Det dreier seg om to versjoner av Audi A1, to versjoner av BMW 520 dA, to versjoner av nye Ford Focus og to versjoner av VW Golf, samt to så vidt forskjellige modeller som Jaguar XJ og Skoda Fabia 1,2 TSI.

Med andre ord - redaksjonens karaktergiving reflekterer at vi mener mye av det aller beste kommer fra Tyskland. Nå er det primært tyskerne som produserer europeiske premiumbiler, men det må altså ikke være en premiumbil for å begeistre oss til en toppkarakter. Bare fem av de ti bilene har premiumstatus.

Nivået blir høyere

Biler blir ellers stadig bedre, og 4 og 5 er karakterer som gis stadig oftere. Ikke minst merker som for få år siden var et gjesp - som for eksempel Hyundai, Kia og Citroën - har blitt flittige samlere av nest beste karakter. Men har altså ennå til gode å lage produkter vi virkelig faller pladask for.

Noe de deler med selveste Mercedes-Benz, som ikke har ikke fått toppscore hos oss etter at S320 CDI 4MATIC fikk det 2007. Men derimot har Mercedes femmere på rekke og rad.

Les mer:

Alle våre biltester

Sjekk om din bil er trygg

Vi har testet SUV-er

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning