Nyhet: Alfa Romeo 4C

Sjekk denne Alfaen

Produksjonen starter neste år.

MIDTMOTOR: Alfa 4C får motoren plassert bak føreren. Kombinert med den lave vekten blir den helt klart en utfordrer til Lotus Elise.
MIDTMOTOR: Alfa 4C får motoren plassert bak føreren. Kombinert med den lave vekten blir den helt klart en utfordrer til Lotus Elise. Foto: FOTO: Newspress
Publisert Oppdatert

Alfa Romeo har endelig bestemt seg for at modellen 4C skal produseres. Et konsept blir vist frem på Frankfurt-utstillingen i disse dager. En av våre menn på stedet har fått opplyst at produksjonen av lettvekteren starter i løpet av neste år.

Ifølge Alfa vil den lille sportsbilen ha en vekt på rundt 850 kilo og en turbomotor på mer enn 200 hester. Det betyr et vekt/effekt-forhold i sportsbilklassen. Faktisk vil den ha det samme forholdet mellom hestekrefter og vekt som en Porsche 911.

Top Gear: Dette er Alfa Romeo 4C-konseptet

NOK KREFTER: 200 hester som skal flytte 850 kilo, betyr at denne vil bli like rask som en Porsche 911.
NOK KREFTER: 200 hester som skal flytte 850 kilo, betyr at denne vil bli like rask som en Porsche 911. Foto: FOTO: Alfa Romeo

Over 200 hester

Bak føreren sitter den forholdsvis nye 1750 TBi-motoren. Dette er samme motor som blant annet sitter i verstingversjonen av Giulietta - QV.

Alfa skriver i en pressemelding at denne vil bli koblet sammen med en dobbeltclutchkasse kalt Alfa TCT. Denne vil også bli tilgjengelig på flere andre modeller.

Designelementene er helt klart hentet fra den større superbilen 8C. Både front- og baklende er tydelig inspirert av superbilen fra 2007.

Liten bil

SNART PRODUKSJONSKLAR: Det at konseptet ser forholdsvis likt ut som sist de viste frem bilen, tyder på at det ikke er veldig langt unna produksjon.
SNART PRODUKSJONSKLAR: Det at konseptet ser forholdsvis likt ut som sist de viste frem bilen, tyder på at det ikke er veldig langt unna produksjon. Foto: FOTO: Alfa Romeo

Den lille bilen er ikke mer enn rundt fire meter lang. Det er omtrent samme som en Volkswagen Polo. Ultralav vekt og liten størrelse borger for veldig gode kjøreegenskaper.

Den lave vekten kan man i hovedsak takke materialer som aluminium og karbon for. Dette er teknologi som ble utprøvd på 8C, og som nå finner veien ned i den nye bilen.

Akkurat når denne bilen kommer på markedet vites ikke, men det er rimelig å anta at man vil kunne legge penger på bordet mot slutten av 2012. Akkurat hvor mye man må betale er vanskelig å spå, men med utstrakt bruk av eksklusive materialer vil nok ikke 4C bli spesielt billig.

Les også:

Slik fikser du lakkskader billig

Nå kan du gjøre et kupp på sportsbil

Årets råeste duell fra Top Gear

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning