Rankin fotograferer Rolls-Royce

Ser du en Rolls-Royce i dette bildet?

Stjernefotograf Rankin hyller 100-åring med 100 sensuelle fotografier.

Publisert Oppdatert
The Spirit of Ecstasy #1.
The Spirit of Ecstasy #1. Foto: Rankin for Rolls-Royce

The Spirit of Ecstasy - Rolls-Royces ikoniske gallionsfigur - har prydet den britiske statusbilen i 100 år.

I den anledning har Rolls-Royce Motor Cars utfordret kjendisfotograf John Rankin Waddell til å lage 100 fotografier som er inspirert av den flyvende kvinnefiguren.

Noen av resultatene ser du i bildegalleriet over.

Aller tydeligst er inspirasjonen i "The Spirit of Ecstasy #1", der han har kopiert panserornamentet til punkt og prikke. Andre motiver er basert på langt friere tolkninger.

Kjendisfotograf

- 100 bilder er et fjell av arbeid, men nå er omtrent 80 prosent av jobben gjort, sier Rankin, da Vi Menn Bil Top Gear treffer ham på den store bilmessen i Frankfurt, hvor han selv og skuespiller Rowan Atkinson er trekkplastrene for Rolls-Royces pressevisning av Ghost Extended-Wheelbase og Phantom Coupe.

Han forter seg å legge til at det har vært en morsom jobb:

- Jeg er veldig takknemlig for at Rolls-Royce ga meg full kunstnerisk frihet, sier Rankin, vel vitende om at han tidvis er blitt oppfattet som kontroversiell.

Portrett- og motefotograf Rankin fotograferer vanligvis toppmodeller, kongelige, statsoverhoder og musikere. U2, Rolling Stones, Dronning Elisabeth II, Kate Moss, David Bowie og Madonna er bare et lite utvalg av objektene hans.

I flere av fotografiene for Rolls-Royce har han brukt sin egen kone, Tuuli, som modell.

Han er på ingen måte ukjent med kommersielle kampanjejobber, etter oppdrag for blant andre Nike, Coca Cola, BMW og Hugo Boss. Men dette prosjektet er noe av det største han har jobbet med.

The Spirit of Ecstasy.
The Spirit of Ecstasy. Foto: Rolls-Royce

100 bilder spunnet rundt samme tema - hvordan angriper man et slikt gigantoppdrag?

- Det første jeg ba om var en bil, ler Rankin. - For å kunne formidle magien ved en Rolls-Royce måtte jeg først oppleve den selv.

Utstillinger verden rundt

I noen av bildene kan du kjenne igjen skulpturelle former, mønster, materialer og teksturer fra en Rolls-Royce. Men mest av alt prøver han å formidle abstrakte inntrykk inspirert av ornamentet.

- Jeg har tatt tak i temaer som tidløs skjønnhet, styrke og eleganse - og prøvd å fange noe av mystikken som omgir The Spirit of Ecstasy, sier Rankin.

Deler av samlingen fraktes verden rundt i en utstilling som hittil har vært vist blant annet i Storbritannia, USA, Kina, India og Japan.

LES OGSÅ:

Top Gear: Her er Rolls-Royces nye elbil

Se bilder fra neste års Pirelli-kalender

Brabus Rocket 800 - familiebilen som knuser alle rekorder

The Spirit of Ecstasy #2.
The Spirit of Ecstasy #2. Foto: Rankin for Rolls-Royce

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning