SUV

Se videoer av Lamborghini Urus

Se videoer av Lambo-SUV-en Urus

Publisert Oppdatert

På bilutstillingen i Beijing avduket Lamborghini bilen det lenge verserte rykter og hint om. Lamborghini Urus er navnet på firehjulstrekkeren som både er en SUV og en superbil. Urus er foreløpig et konsept, men mye tyder på at Lamborghini vil sette en SUV i produksjon.

Da Lamborghini viste frem det firedørers sedan-konseptet Estoque under Paris-utstillingen i 2008, var det lett å tolke det som at Lamborghini hadde planer om en familiebil. Lamborghini har ikke skrinlagt planene om en sedan, men utsagt fra Lamborghini-sjef Stefan Winkelmann indikerer at selskapet i første omgang satser på en SUV.

- Estoque ble lagt på is av flere årsaker, blant annet mangelen på en passende plattform. Vi har ikke helt gitt opp planene om en sedan, men ser et større potensial i en SUV, sier Winkelmann til AutoWeek

- SUV-er står for frihet og følelser. SUV-er utgjør en av de mest vellykkede markedssegmentene på verdensbasis, uttalte Winkelmann under lanseringen av Urus.

Bilen er oppkalt etter en utryddet villku, også kjent under navnet Auroch. Urus-oksen kunne bli 1,8 meter over skuldrene, og oksene brukt i spansk tyrefekting slekter på den ville oksen.

Urus på fire hjul er oppgitt å ha 600 hk.

Dette er ikke første gang Lamborghini bygger SUV. I 1986 lanserte de det etterhvert så legendariske ørkenmonsteret LM002. Det SUV-lignende terrengkjøretøyet hadde en 5,2 liters V12-sylindret motor på 450 hk fra 80-tallsikonet Countach under panseret.

Se videoer av Lamborghini Urus her

</p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/lPqHZRtxR5o" width="560"/> </p> <p> <strong>Lamborghini Estoque hos Top Gear</strong> </p> <p> <iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/yRb2YtUHKNM" width="560"/> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning