Nissan Juke

Hils på den nye lillebroren til Qashqai

Med unntak av sine Z-modeller og selvfølgelig værstingen GT-R kan vi ikke si at Nissan har produsert de mest spennende bilene de siste to-tre tiårene. Men noe er kanskje i ferd med å gjøre om på det.

Publisert Oppdatert
Nissan Juke
Nissan Juke Foto: arkiv

Noe er i denne sammenheng en helt ny, liten crossover kalt Juke som trer inn i B-segmentet. Nissan hevder selv at Juke skal være sportslig og tøff som en SUV - pakket inn i et kompakt og ikke minst futuristisk ytre.

Vi er helt enig den siste påstanden - for denne bilen har meget spesielle og morsomme linjer. Og den vises frem på bilutstillingen i Geneve neste uke.

Også på motorsiden dukker det opp spennende alternativer. 1,6 bensin (117 hk) og 1,5 turbodiesel (110 hk) finnes nederst på prislisten, mens en 1,6liters bensin-turbomotor på 190 hester havner på topp. En motor som kan bli morsom i kombinasjon med firehjulsdrift.

Juke er bygget på samme plattfrom som renault Clio, og måler 413 cm i lengden. Med sine 176 cm i bredden og 157 cm i høyden er den en av markedets minste crossovere med firehjulsdrift.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning