NAVV Scandinavia

Billig og bra

Lenge er NAVV sjokkerende god. Men det rakner litt under navigeringen gjennom Oslo.

NAVV Scandinavia lå lenge an til å bli en tesvinner. Men så...
NAVV Scandinavia lå lenge an til å bli en tesvinner. Men så...
Publisert Oppdatert

NAVV Scandinavia var en stund til salgs for 35 kroner. Så ble den borte fra App Store en stund, men er nå tilbake - og koster 139 kroner.

Fortsatt en svært billig app. Særlig hvis den fungerer. Og lenge ligger faktisk NAVV Scandinavia an til å bli en sensasjonell testvinner.

Skjermen gir deg fortløpende informasjonen du trenger, som distanse til neste retningsendring, distanse til mål og forventet ankomsttid.

Som vanlig tilbys vi direktenavigering til diverse POIs. Og utvalgte større bygninger fremtrer i animert form, noe som ser stilig ut, men som faktisk også kan være nyttig i forhold til å orientere seg.

Veivalget oppdateres raskt og presist. Tunnelsimuleringen fungerer tilfredsstillende. Og den varsler om begge fotoboksene på Ring 3 mot Fornebu. Bra!

Vi fortsetter å la oss imponere mot Oslo sentrum og Klingenberg kino. Ut på E18 vises et "E18"-skilt tydelig på skjermen, noe som hjelper oss til å ligge i riktig fil (det er fire av dem) ut fra Fornebu. I tillegg er den relativt enkle grafikken såpass tydelig og oversiktlig at vi skjønner hvor vi skal.

En til tider upresis norsk trekker riktignok litt ned. "Kjør gjennom rundkjøringen og ta tredje avkjørsel" høres forvirrende ut. En annen navigator vi tester samme dag sier "kjør inn i rundkjøringen og ta tredje avkjørsel". Da er det ingen tvil.

Hele tiden dukker små markører opp, som viser hvilke tjenesteytende næringer som befinner seg i nærheten. Trykk på dem, og informasjon kommer opp på skjermen.

Sett opp mot den lave prisen, snuser NAVV på en sekser før vi setter avsted gjennom Oslo by. Men der rakner det litt.

Først en grov navigasjonsbom, så er NAVV på god vei til å begå en ny, før programmet ombestemmer seg og viser riktig vei mot Nydalen. Irriterende er det også at stemmeguide og grafikk ikke alltid er synkronisert (grafikken har alltid rett). På ukjente trakter kan dette skape forvirring og problemer.

Dermed faller karakteren. Men på bakgrunn av fin grafikk, et brukergrensesnitt som gjør at du kan bruke navigatoren på en intuitiv måte, samt i perioder imponerende navigering (ikke minst sett i forhold til den lave prisen), gir vi NAVV Scandinavia absolutt godkjent.

Del

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning