Pirelli-kalenderen 2012

Nakne kjendis-modeller i ny Pirelli-kalender

En forsmak på den nyeste Pirelli-kalenderen.

Lara Stone var med i 2011-kalenderen og er også med i 2012-versjonen. FOTO: © Backstage Pirelli Calendar 2012, Alessandro Scotti
Lara Stone var med i 2011-kalenderen og er også med i 2012-versjonen. FOTO: © Backstage Pirelli Calendar 2012, Alessandro Scotti Foto: Alessandro Scotti
Publisert Oppdatert
2012: Isabeli Fontana er med i 2012-utgaven av Pirelli-kalenderen.
2012: Isabeli Fontana er med i 2012-utgaven av Pirelli-kalenderen.
2011: Den amerikanske skuespillerinnen Julianne Moore var med i 2011-utgaven. © Karl Lagerfeld
2011: Den amerikanske skuespillerinnen Julianne Moore var med i 2011-utgaven. © Karl Lagerfeld

Den tradisjonsrike Pirelli-kalenderen lanseres ikke før i desember, men nå har "i kulissene"-bilder fra 2012-utgaven sluppet ut Her viser blant andre Kate Moss, Milla Jovovich, Natasha Polly og Lara Stone seg frem - med beskjeden bekledning.

Pirelli-kalenderen er kjent for å blande glamorøse motiver med naken kunst, og noe av det som gjør kalenderen så eksklusiv, er at den ikke er i ordinært salg. Den sendes kun ut til Pirellis kunder og et utvalg av VIP-kjendiser.

Her ser du bildene fra fjorårets kalender

Se også bildene fra 2010-kalenderen

Harry og glamour

Paal Tarjei Aasheim, rådgiver i reklamebyrået McCann, har beskrevet kalender slik:

- Pirelli-kalenderen er absolutt en form for reklame, og den internasjonale presseomtalen er enorm. Pirelli har klart å ta fatt i et litt harry og glamourmodell-aktig fenomen, og lagt til en kvalitetsdimensjon som forvandler dette til noe luksuriøst og uangripelig som anses som kunst.

Jobbet med Shakira og Calvin Klein

Dekkprodusentens prestisjefylte og glamorøse kaldender har kommet ut nesten hvert år siden 1964. Hver gang har en ny fotograf stått bak kameraet. Denne gangen er det Mario Sorrenti som besørger bildene som ble tatt på Korsika tidligere i sommer.Ifølge Wikipedia er Sorrenti mest kjent for å ta bilder av nakne modeller for Vogue og Harper's Bazaar.

Sorrenti, opprinnelig fra Napoli, har hatt utstillinger på flere kjente gallerier - som Victoria and Albert Museum i London og Museum of Modern Art i New York.

Han har også regissert reklamefilmer for Calvin Klein, og tatt bilder av Kate Moss for Calvin Klein Obsession. Arbeider for Lancôme og Benetton, står også på CV-en.

Sorrenti har også vært hyret inn av flere kjente musikkartister i forbindelse med lanseringer. Bildene til Shakira's Oral Fixation Vol. 1, ble tatt av Sorrenti. Det samme med bildene som ble brukt til R&B-artisten Maxwells album, Embrya.

Mannen som fikk mange jenter til å besvime på 80-tallet, John Taylor fra Duran Duran, benyttet også Sorrentis ekspertise da han ga ut et soloalbum.

Les også:

Så fort kan du kjøre forbi fotoboksen

Så fort må du kjøre for å miste lappen

Sjekk om du kan kvota for alkohol, sigaretter og kjøtt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning