Mini Coupe Concept

Mini fyller 50. I den anledning viser de fram et helt nytt konsept, Mini Coupe Concept.

Publisert Oppdatert

Mini 50 år – Mini MK1

Mini er en liten bil som ble produsert av britiske British Motor Corporation (BMC) fra 1959 til 2000. Mini er den mest populære britisk-bygde bilmodellen, og har siden blitt erstattet av nye MINI, som ble lansert i 2001. Den originale blir ansett som et ikon fra 1960-tallet, og dens plassbesparende forhjulstrekk-system inspirerte en hel generasjon bilprodusenter.

Kilde: www.wikipedia.org

Femti år er gått siden Alec Issigonis' originale Mini så dagens lys, og det må selvfølgelig feires. Mange har spekulert i hva slags påfunn BMW ville komme med i denne anledning, der ryktene stort sett har dreid seg om en ny coupe eller en speedsterversjon med lav frontrute. Og i dag kom altså svaret, en helt ny Mini Coupe - som vises for første gang på Frankfurt Motor Show.

Bilen er stort sett den samme som dagens Mini, men alt fra skulderlinjen og opp er nytt. Dessuten er den, takket være den lave taklinjen, blitt en toseter. Et artig og enda mindre praktisk alternativ til dagens alternativer - Mini, Cabrio eller Clubman.

Som vanlig er det kjøreglede og image som stråler av den lille kultbilen. Det klassiske designet vi kjenner så godt fra før er der enda, bare enda mer sportslig. Coupeen er med sine 3,71 x 1,68 x 1,35 m (LxBxH) hakket smalere og lenger enn dagens Mini, uten at vi tror det vil påvirke de sportslige kjøreegenskapene.

Les også:

Mini med krutt

Foreløpig er kun verstingmodellen John Cooper Works med 211 hysteriske turbohester som er vist fram i coupeversjon, men vi er sikre på at både mindre bensinmotorer og en dieselmotor vil stå på menyen hvis BMW velger å masseprodusere bilen en gang i fremtiden.

Vi kommer selvfølgelig tilbake med mer info om Mini Coupe Concept fra Frankfurt Motorshow.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning