Slik velger menn og kvinner bil

Kvinner og menn har ulike kriterier

Se hva som er viktigst for kvinner og menn når de skal kjøpe bil.

FART OG SPENNING: Menn har utseende og hestekrefter som de viktigste kriteriene ved bilkjøp.
FART OG SPENNING: Menn har utseende og hestekrefter som de viktigste kriteriene ved bilkjøp. Foto: FOTO: Egil Nordlien HM Foto
Sist oppdatert

Fem viktigste kriterier

Kvinner:

  1. Utsyn bakover
  2. Lav månedlig kostnad
  3. Utsyn fremover
  4. Elektriske speil
  5. Side-airbager

Menn:

  1. Utseende
  2. Hestekrefter
  3. Motortype
  4. Utsyn fremover
  5. Stereoanlegg

Det kommer egentlig ikke som noen overraskelse på noen at kvinner og menn ser etter forskjellige ting når de skal kjøpe bil. Den tradisjonelle oppfatningen er at kvinner er mer opptatt av farge og design enn menn, men er det egentlig riktig?

CNW Marketing Research har gjennomført en undersøkelse for AOL Autos, hvor de har spurt folk om hva som er det viktigste når de skal kjøpe ny bil. De viser seg at kvinner, tross alle rapporter om at de handler mer emosjonelt enn menn, er de mest fornuftige.

Mens menn har utseende, hestekrefter og motortype på henholdsvis første og delt andreplass, har kvinner utsyn bakover og lave månedskostnader som sine to viktigste kriterier.

Nesten bare menn kjøper Corvette

Sjefen for markedsføring hos Chevrolet, Rick Scheidt, blir ikke overrasket over resultatene i undersøkelsen. Han sier til AOL Autos at sportslige biler med mye hester og et aggressivt utseende blir kjøpt nesten utelukkende av menn.

- Hvis vi ser på kjøperne av en bil som Corvette, er det sannsynligvis 90 prosent menn. Sammenligner vi det med en bil som Chevrolet Cruze, ser vi at andelen kvinner er på rundt 55 prosent.

Det er altså fortsatt flest menn som kjøper dyre og raske sportsbiler, mens kvinner holder seg til fornuftige biler som har de praktiske og økonomiske egenskapene de har bruk for.

En litt merkelig ting som er verdt å merke seg, er at kvinner setter mer pris på god utsikt bakover enn fremover...

Denne saken ble første gang publisert 31/07 2010, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også