Hyundai ix35

Korea-SUVen Hyundai ix35

Hyundais nye ix35 står snart klar til å yppe seg mot konkurrentene i den populære kompakt-SUV-klassen. Nå har Hyundai offentliggjort det første bildet av bilen, som skal overta etter dagens aldrende og småtrauste Tucson. Bilen vil bli vist på den kommende Frankfurt-utstillingen.

Publisert Oppdatert

På Genève-messen viste Hyundai konseptbilen Ixonic. Det vi spurte oss var om Hyundai ville videreføre det snertne utseendet over på produksjonsmodellen, og ut ifra bildet ser det lovende ut.

Det noe konservative Tucson-utseendet er ofret til fordel for sprekere linjer og et mer aggressivt preg. ix35 er kanskje ikke helt ulik bilen den ønsker å konkurrere mot, Ford Kuga?

Skoda lanserer norgesversjonen av sin gedigne Superb, les mer om den her.

Hyundai holder kortene foreløpig tett til brystet, så nøyaktige spesifikasjoner og motoralternativer må vi nok vente til Frankfurt-messen for å få. Det går imidlertid rykter om at 1,6-literen med turbo som sto i konseptbilen i Genève skal brukes i den ferdige bilen.

Den lille bensinmotoren bød der på 170 hester og et bredt spekter med godt dreiemoment. Om start-stopp-teknologien er overført til bilen som kommer i salg er usikkert, men det ble snakket om et CO2-utslipp på beskjedne 149 gram. Dessuten vet vi at Hyundai jobber med en dobbelkløtsjkasse vi håper å se på ix35.

Har du grisebil eller miljøbil? Ta en sjekk her.

Hyundai selv regner med at en stor andel av ix35-salget vil være forhjulsdrevne modeller, selv om bilen selvsagt vil komme også med firehjulsdrift. Bilen vil bygges i Europa, men fortsatt bli solgt under navnet Tucson i andre markeder.

Les tester av 76 firehjulsdrevne bilmodeller her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning