U3X er Hondas svar på Segway

Hondas magiske kontorstol

Her er kontorstolen som leser tankene dine.

Publisert Oppdatert
FØR: Azimo ble stol presenterte han Hondas mc-nyheter for 2006.
FØR: Azimo ble stol presenterte han Hondas mc-nyheter for 2006. Foto: Honda

Honda har tatt Segway-teknikken et skritt videre.

Men dette kan også bli sirkus - bare se for deg hva som skjer om strømmen går eller batterien går tomme. Folk kommer til å falle som fluer.

Fra robot til stol på fire år

På sett og vis har vi også fått svar på spørsmålet: Hvor lang tid tar det å forandre en robot til en stol? Svaret er: fire år.

Det er nemlig nøyaktig fire år undertegnede fikk stifte bekjentskap med den lille roboten Azimo, som alene fikk framføre presentasjon av Hondas MC-nyheter på megastadionet Stade de France i Paris. Azimo fikk til og med håndhilse på Frankrikes transportminister.

Er dette fremtidens bil?

Nå er robotteknologien, som Honda har forsket på siden 1986, trøkket sammen i det som best kan beskrives som en selvkjørende enhjuls kontorstol.

OMVENDT EVOLUSJON: Teknologien bak den menneskelignende roboten Azimo (th) er nå kokt ned til den selvkjørende kontorkrakken U3X (tv).
OMVENDT EVOLUSJON: Teknologien bak den menneskelignende roboten Azimo (th) er nå kokt ned til den selvkjørende kontorkrakken U3X (tv). Foto: Honda

En times driftstid

FØR: Azimo ble stol, kunne han håndhilse, her på Frankrikes transportminister.
FØR: Azimo ble stol, kunne han håndhilse, her på Frankrikes transportminister. Foto: Honda

Den lille kjørestolen, eller kanskje vi kan kalle den en krakk, veier 10 kilo, og kan lett brettes sammen og bæres om man støter på en trapp.

Les også:

Test av spisestuestoler

Kontorstolene som holder kiropraktoren unna

Fremdriften besørges av et litium-ion-batteri, og har en kapasitet på en time - Det kan jo være en god begrunnelse for å avslutte møter i tide?

Stolen har teknologi som oppdager om den har vippes til en side, og programvare som analyserer hva brukeren av stolen ønsker å oppnå.

Video fra forhånsdvisning av U3-X:

Perfekt krakk i kontorlandskap

For enten du bare ønsker å sitte stille, eller bevege deg i en hvilke som helst retning, fram eller bakover eller siden, stolen adlyder dine tanker.

Inne i det som ser ut som ett hjul, sitter nemlig en bråte små hjul som styres av motorer. De kan kombineres til å kjøre i hvilken som hest retning.

Denne stolen er formet etter rumpa

UX-3 kommer til få en prominent plass på Honda-standen på Tokyomessen som starter 24. oktober. Når den kommer til din arbeidsplass er noe mer uklart.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning