Hennessey Venom F5

Denne amerikaneren skal knuse alle andre superbiler

Den har fått navn etter den raskeste og farligste tornadostyrken, og det er ikke uten grunn. 

Pluss ikon
TORNADO: Dette er Hennessey Venom F5.
TORNADO: Dette er Hennessey Venom F5. Foto: Hennessey
Sist oppdatert

Dette er bilen som skal parkere superbiler som Bugatti Chiron og Koenigsegg Agera RS ettertrykkelig, den amerikanske superbilen Hennessey Venom F5 - eller hypercar som den omtales som av produsenten Hennessey Performance Engineering som holder til i Texas. Selskapet er mest kjent for å tune andres biler til ekstreme ytelser, men Venom F5 er deres egen. Den skal ikke bare være raskere enn tyske og svenske superbiler, men også raskere enn like amerikanske SSC Tuatara som satte verdensrekord for produksjonsbiler i oktober. Den ble målt til en snittfart på 508,73 km/t. Det har imidlertid vært kontroverser rundt sannhetsgehalten i verdensrekorden til SSC Tuatara.

Men tilbake til Venom F5. Den bygger videre på Hennesseys erfaring med Venom GT som vi har skrevet om tidligere. Du kan lese test av den og SSC Ultimate Aero her.

Venom betyr giftig og F5 kommer av den sterkeste og farligste tornadostyrken på Fujitaskalaen. Bakhjulsdrevne F5 drives av The Fury - en sentralt plassert 6,6 liters V8-motor med to turboer som produserer 1817 hestekrefter ved 8000 omdreininger, og det fordelt på relativt spinkle 1360 kilo. Venom F5 skal dermed ha 1,34 hk per kilo. Det maksimale dreiemomentet på 1620 Nm nås ved 5000 omdreininger. Ifølge eieren av Hennessey, John Hennessey, skal Venom F5 være god for over 500 km/t, og den skal greie sprinten fra 0-200 km/t, ja, to hundre kilometer i timen, på 4,7 sekunder.

Les også: Dette fartsmonsteret et litt norsk

Venom F5 har en monocoque-konstruksjon i karbonfiber og paneler i karbon, noe som gjør den både stiv og lett. Cockpiten er ifølge Hennessey inspirert av både Formel 1-bil og jagerfly.

Kun 24 eksemplarer av Venom F5 skal bygges og prisen er satt til 2,1 millioner dollar per stykk - cirka 22 millioner kroner.

Denne saken ble første gang publisert 18/12 2020, og sist oppdatert 10/02 2021.

Les også