Haibike Sduro Trekking RC

Testvinner!

Publisert Oppdatert

Motoropplevelse/assistanse

- Trodde ikke det kunne bli bedre enn Bosch Performance, men jeg tok feil. Flying home! sier Marit. Mer avrundet momentkurve mot slutten (27 km/t) enn Bosch gjør at man kanskje sykler en km/t saktere, men den har utrolig fin avslutning og start, noe som gjør at det ikke nykker og napper når man ligger og vaker i +/- 27 kmt. Meget fin momentføler. Eneste minuset er at motoren støyer mer en Bosch, og i overkant mye. Moduset under High/Turbo er faktisk mer brukbart her enn hos Bosch - det øker også rekkevidden kraftig. Den går som ei kule i motbakker. En slags plystrelyd høres godt når du tråkker på, men det blir en bagatell.

Teknisk design

Kun minus for at batteri ikke er integrert slik som Emotion. Ellers er alt nydelig utført, med intern wire- og kabelføring.Alt oser av premium og klasse. Skikkelig skrudd sammen. Ser flott ut også, selv om batteriet ikke er integrert.

Komfort og manøvrering

Man sitter godt, vekten er godt plassert. Ikke like tung i fronten som Kreidler. Bare Trek er smidigere. Demperen hjelper hybrid-dekkene på krakellert asfalt og dumper, men det kan slå hardt en og annen gang likevel. Funker både i trafikken og på gang/sykkelstier mellom syklister, pensjonister og vimsete unger på sparkesykkel. Flott sittestilling til tur- og pendlebruk. Noe mindre oppreist en Kreidler, og bredere styre. Litt hardt sete, men det kan jo byttes.

Brukervennlighet

Komplett elsykkel! Et minimum av knapper, likevel utrolig intuitivt. Batteriet fjernes med nøkkel, men kan stå på sykkelen under lading. Veldig fin computer som også viser tråkkfrekvens, temperatur, rekkevidde osv.Har alt av utstyr inkl lys. Informativt og lettlest display, batteri kan lades på sykkel.

Verdi for pengene

Ikke dyrest faktisk, men best i test. Kvalitet hele veien.

Bremser og gir

- Shimano XT funker supert, men skulle gjerne ha sluppet krankgiret. Dog har Haibike utveksling nok til å tråkke i 40 + kmt, og det er jo fint, sier Tron. En av de letteste å trå etter at motoren kutter, men også her intern motstand i motoren. Utveksling for alle typer av sykling. Kontante og meget gode bremser. - En av få jeg ser for meg at jeg kunne syklet hjem uten motorhjelp, sier Marit.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 28999
Vekt (kg) 22,7
Motor - plassering, type 250W Krankmontert Yamaha
Assistansenivåer Eco-Standard-High
Dreiemoment og rekkevidde 70Nm
Batteri Yamaha 36V 400Wh med dempet innfesting
Gir Shimano XT
Bremser Shimano XT Hydrauliske skivebremser
Ramme (type og størrelser) og gaffel Suntour NCX dempegaffel med lockout og 63mm vandring; RAMMER: Herre: 48cm-52cm-56cm-60cm Dame: 44cm-48cm-52cm
Inkludert utstyr, derunder type lys, lås og skjermer Inkludert Trelock lys, skjermer, bagasjebrett og støtte.
Forhandlere Se www.elsykler.no

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning