Lamborghini

Gjør noe de aldri har gjort før

Her kommer en helt ny Lamborghini.

Publisert Oppdatert

Asterion LPI 910-4 er det fulle navnet på dette Lamborghini-konseptet som blir vist frem på bilutstillingen i Paris. Og her er det ikke snakk om en selvpustende V12-er, men en ladbar hybrid, en såkalt plug-in hybrid.

Asterion har riktignok en selvpustende 5,2-liters V10-er på 610 hk, hentet fra Lamborghini Hurácan, men den er paret med tre elektriske motorer som yter 300 hk. Koblet sammen med en syvtrinns dobbeltkløtsj-girkasse (DSG) skal Asterion altså yte totalt 910 hk. Det innebærer at den ladbare Lambo-en er den sterkeste bilen som Lamborghini noensinne har laget.

Ifølge Lamborghini skal Asterion greie 0-100 km/t på 3 sekunder og ha en toppfart rundt 320 km/t. På ren eldrift skal den ha en rekkevidde på 50 kilometer og en toppfart på 125 km/t.

På hybriddrift er forbruket oppgitt til 0,42 liter per mil med et CO2-ustlipp på 98 g/km. Det er nokså¨nye takter fra Lambo.

Når det gjelder navnet så står LP for "Longitudinal Posterior", mens "I"-en refererer til "Ibrido", som er italiensk for hybrid. 910-4 betyr at Asterion har 910 hk og firehjulsdrift.

Navnet Asterion skal henspeile på Minotaur fra gresk mytologi, som er en hybrid figur, en blanding av mann og okse

Les også:

Den kalles ofte bare "El Macho"

Stor-SUV: Helt overlegen på utstyr

Feier de andre SUV-ene av banen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning