Nyhet: Faraday Future FFZERO1

Elbilen som banker Tesla

Dette er uten tvil årets hittil villeste bilkonsept. Hils på Faraday Future FFZERO1 – elbilen som banker Tesla Model S P85D ned i støvlene.

EKSTREMT DESIGN: Designet er ekstremt. Akkurat som ytelsene. 0-100 km/t skal gå unna på under tre sekunder, og toppfarten er over 320 km/t.
EKSTREMT DESIGN: Designet er ekstremt. Akkurat som ytelsene. 0-100 km/t skal gå unna på under tre sekunder, og toppfarten er over 320 km/t. Foto: Faraday Future
Publisert Oppdatert

Vi satte bokstavelig talt kaffen i halsen da denne mildt sagt ekstreme elbilen rullet over skjermen. Det så nærmest ut som den hadde rullet rett ut fra 24-timersløpet på Le Mans, etter å ha nedkjempet monstrene i LMP1-serien.

Spinnvill er det beste ordet vi kommer opp med når vi skal beskrive Faraday Future FFZERO1. Og spinnvill er den. Ikke bare å se på, men også i egenskaper. Over 1000 hestekrefter og firehjulsdrift sørger for en 0–100 km/t-tid på under tre sekunder, mye takket være firehjulsdrift i form av en elmotor i hvert hjørne.

Og det stopper ikke der. Elbiler er kjent for god akselerasjon, men de er også kjent for å dø ut etter hvert som farten øker. Akkurat det er ikke et problem i FFZERO1, som ifølge produsenten skal ha en toppfart på over 320 kilometer i timen.

Faraday Future har selv designet det de kaller en VPA-plattform (Variable Platform Architecture), som kan strekkes eller krympes for å passe framtidige produksjonsmodeller, med mindre eller større batteripakker, eller med to- eller firehjulsdrift.

KONSEPT: FFZERO1 er en énseters konseptbil, men plattformen danner basis for framtidige produksjonsmodeller. Legg merke til smartphone-dockinen i rattet.
KONSEPT: FFZERO1 er en énseters konseptbil, men plattformen danner basis for framtidige produksjonsmodeller. Legg merke til smartphone-dockinen i rattet. Foto: Faraday Future

Milliardfabrikk på gang

Du sitter kanskje med en følelse av at dette er nok et eksempel på en heftig konseptbil som aldri blir noe av, og at disse ordene er de siste du leser om Faraday Future. Det gjorde vi også, helt til vi kom over en annen artikkel om firmaet.

Det viser seg nemlig at Faraday Future og deres hovedinvestor, det kinesiske tekno-selskapet LeTV og milliardæren Jia Yueting, er godt i gang med et med byggingen av en gigafabrikk til én milliard dollar, og det er her de kommende produksjonsmodellene fra merket skal bli til.

Siste ord er med andre ord ikke skrevet om Faraday Future, og vi venter i spenning på fortsettelsen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning