Test: Syv-setere

Her er de beste sjuseterne

Har stasjonsvogna blitt for liten? Da kan en rommelig syv-seter være tingen for deg. Vi har testet de beste på markedet.

MANGE PLASSER: Plassen i moderne sjusetere er enda bedre utnyttet.
MANGE PLASSER: Plassen i moderne sjusetere er enda bedre utnyttet. Foto: Nordlien, Egil HM Foto
Publisert Oppdatert

Syv-seterne er ikke hva de engang var. Store, trauste "busser", som ikke gjorde annet enn å frakte folk og fe fra A til B.

Men det var før. De beste syv-seterne på markedet i dag ser bra ut, kjører godt og har god komfort. Og viktigst av alt; plassen er enda bedre utnyttet.

Den nye stasjonsvogna

Spesielt de store MPV'ene har blitt veldig populære. Ikke er så rart tatt de praktiske kvalitetene i betrakning. De tradisjonelle familiestasjonsvognene blir små og trange i forhold, så for familier med tre, fire eller fem unger er en syv-seter den perfekte familiebilen.

Viktige elementer

Plass - ja, for dette er biler hvor syv seter er installert med skohorn. Det er egentlig ikke syv seter, men fem pluss to halve.

Du får ikke med deg fullvoksne tenåringer i de to bakerste setene i de mest populære 7-seterne. Er det det du trenger, da bør du nok velge blant de store 7-seterne, altså i størrelse Ford Galaxy eller VW Caravelle .

Pris - åpenbart. Alle storfamilier har tusen sluk å putte penger i. Du må likevel beregne minimum 350.000 ut fra bankkontoen før bilen er din - og godt nok utstyrt til å fungere.

Merk at de fleste bilene nå kan leveres med smarte og drivstoffeffektive motorer, som dermed bidrar til gunstig basispris (Peugeot 5008 med 1,6-liter 109 hk diesel får karakter 6 på motor ).

Utstyr - ja, for du må ha en del grunnleggende utstyr som vinterhjul, klimaanlegg og gjerne parkeringssensorer med mer, så det nytter ikke å se seg blind på laveste innstegspris.

Garanti - De fleste bilimportørene i Norge i dag har fem års nybilgaranti. Men vær obs, ikke alle har det!

Her er syv-seterne vi har testet:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning