Nissan

Ny Qashqai i februar

Ny Qashqai og X-Trail, samt Golf-konkurrent kommer neste år.

SOM X-TRAIL: Fronten til nye Nissan Qashqai ser ut til å ha mange av de samme trekkene som nye X-Trail. FOTO: Nissan
SOM X-TRAIL: Fronten til nye Nissan Qashqai ser ut til å ha mange av de samme trekkene som nye X-Trail. FOTO: Nissan
Publisert Oppdatert

Lanseringen av nye Nissan Qashqai nærmer seg. Nissan har foreløpig sluppet lite informasjon om bilen, men den kommer antakelig med en helt ny 1,2-liters DiG-T bensinmotor med turbo, i steden for dagens 1,6-liters bensin.

Oppgraderte og gjerrigere versjoner av de kjente dieselmotorene - 1,5-liters dCi og 1,6-liters dCi - blir også å finne i motorutvalget. En ladbar hybridversjon er ventet i 2015.

Som før kommer Qashqai med forhjulsdrift som standard, men kan fås med firehjulsdrift. Modellene med trekk på kun forhjulene har utgjort nærmere 80 prosent av Qashqai-salget i Norge.

Dagens modell finnes som syvseter med modellen +2. Den forsvinner. I stedet er det ventet at nye Nissan X-Trail blir å få som syvseter.

En salgssuksess

Qashqai har verdenspremiere i London neste uke, og er ventet til Norge i februar.

Dagens versjon har vært suksess i Norge siden lanseringen i 2007. Fra 2008 til 2012 har Qashqai vært blant Norges 10 mest solgte biler med et foreløpig toppår i 2009 med 3870 solgte biler.

I 2010 var Qashqai Norges fjerde mest solgte bil med 3557 nyregistrerte biler. Så langt i år er det solgt 2160 eksemplarer i Norge, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikkens statistikk.

Bortsett fra Nissan Leaf og Qashqai har Nissan vært ganske beskjedent til stede på salgsstatistikken i Norge sammenlignet med tiden da merket var bedre representert i familiesegmentet med biler som Almera og Primera.

- Det stemmer at vi har solgt mest av de to modellen og at disse har vært mest fremtredende på statistikken for vår del, men vi har faktisk økt fra 10 til femte plass på personbilstatiskken og har prosentvis økt betraktelig hvert år, sier Marina Maneas Bakkum, PR & Communications Manager i Nissan Norge.

FEBRUAR: Ny Qashqai er ventet til Norge i februar. FOTO: Nissan
FEBRUAR: Ny Qashqai er ventet til Norge i februar. FOTO: Nissan

Golf-konkurrent neste år

I 2014: Nissan kommer med Golf-konkurrent. FOTO: Nissan
I 2014: Nissan kommer med Golf-konkurrent. FOTO: Nissan

Men med nye X-Trail og Qashqai er det mye som tyder på at Nissan får to sterke kandidater i populære bilkategorier i Norge.

- Vi har ikke presentert mye nytt de siste to årene, men Nissan Leaf har vært en meget viktig modell for oss. Vi gleder oss nå til fortsettelsen med nye viktige modellanseringer. Det startet med Nissan Note og Nissan Micra, og vi fortsetter offensiven med Qashqai og X-Trail, sier Bakkum.

X-Trail er ventet i salg til sommeren neste år.

I tillegg til de to crossover/SUV-modellene skal Nissan også lansere en Golf-konkurrent neste år. Om den finnes det foreløpig lite informasjon.

Nissans visepresident for salg og markedsføring, Guillaume Cartier, har uttalt at C-segmentmodellen skal gi Golf salgskamp i alt fra Bluemotion til GTI. Det betyr at den blir å få som både drivstoffgjerrig diesel, samt i Nismo-versjon fra Nissans spesialavdeling-

Les også:

TIL SOMMEREN: Nissan X-Trail skal etter planen være i salg i Norge i løpet av sommeren 2014. FOTO: Nissan
TIL SOMMEREN: Nissan X-Trail skal etter planen være i salg i Norge i løpet av sommeren 2014. FOTO: Nissan

De beste vinterdekkene

Vi har testet Suzukis nye "norgesbil"

20 supre bruktbilkjøp med firehjulstrekk

De beste og dårligste SUV-ene vi har testet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning