Nye Opel Grandland

Opel med rekordrekkevidde

Opel Grandland vokser 17 centimeter i lengden og kommer med 98 kWt batteri og 700 kilometer rekkevidde. 

Pluss ikon
<b>VAREMERKE:</b> Gode lys er en viktig del av Opel, og hovedlyktene på Grandland har over 50 000 individuelle LED-elementer for klasseledende lys, ifølge Opel. Perfekt for en mørk norsk vinter.
VAREMERKE: Gode lys er en viktig del av Opel, og hovedlyktene på Grandland har over 50 000 individuelle LED-elementer for klasseledende lys, ifølge Opel. Perfekt for en mørk norsk vinter. Foto: Produsenten
Sist oppdatert

465 centimeter lange og splitter nye Grandland er ventet til Norge mot slutten av året og kommer blant annet med Pixel Matrix-lys med 51 200 LED-elementer og AGR-sertifiserte seter med uttrekkbar lårstøtte, justerbar sidestøtte, samt varme, ventilasjon og massasje for førersetet.

Akselavstand på 278 centimeter og en bratt vinkel på bakluken skal gi mye bagasjeplass uten at det går på bekostning av bakseteplassen.

Bagasjerommet tar solide 550 liter, og dersom bakseteryggen med 40:20:40-fordeling felles ned øker lastekapasitet til 1641 liter.

Samme som Peugeot

Opel har foreløpig avslørt få tekniske data om Grandland, men den bygges på samme base som Stellantis-slektning Peugeot E-5008, og om den vet vi mer.

E-5008 kommer i første omgang i en forhjulsdrevet versjon med 73 kWt-batteri, 210 hestekrefter og over 500 kilometers rekkevidde, i henhold til teststandarden WLTP.

<b>KONSERNSLEKTNING:</b> Opel Grandland bygges på samme plattform som Peugeot E-5008, og som franskmannen vil trolig også tyskeren kunne fås med firehjulstrekk. Peugeot-en er 14 centimeter lengre enn Grandland og kan fås som syvseter. 
KONSERNSLEKTNING: Opel Grandland bygges på samme plattform som Peugeot E-5008, og som franskmannen vil trolig også tyskeren kunne fås med firehjulstrekk. Peugeot-en er 14 centimeter lengre enn Grandland og kan fås som syvseter.  Foto: Produsenten

En versjon med firehjulstrekk og 73 kWt-batteri, samt en Long Range-utgave, kommer noe senere. Med to elmotorer og firehjulstrekk yter E-5008 320 hestekrefter og skal være god for 500 kilometer rekkevidde. Etter alle solemerker vil Grandland kunne fås med samme oppsett.

Peugeot E-5008 i Long Range-versjon har forhjulstrekk, 98 kWt-batteri og en WLTP-rekkevidde på 660 kilometer. For Grandlands del oppgis hele 700 kilometer med samme batteri, noe som trolig skyldes at Opel-en er 14 centimeter kortere enn Peugeot-en, som kan fås som syvseter. Begge har maks ladehastighet på 160 kW.

<b>OPEL:</b> Førerorientert 16-tommers sentralskjerm. 
OPEL: Førerorientert 16-tommers sentralskjerm.  Foto: Produsenten
<b>PEUGEOT:</b> 21-tommers buet skjerm plassert over rattet, som er mindre og lavere plassert enn i Opel-en. 
PEUGEOT: 21-tommers buet skjerm plassert over rattet, som er mindre og lavere plassert enn i Opel-en.  Foto: GREG JONGERLYNCK

– Milepæl

Mens Peugeot E-5008 bygges i Frankrike, er Grandland ifølge Opel designet og utviklet i Opel-byen Rüsselsheim og skal bygges i Eisenach litt lenger nordøst i Tyskland.

<b>REKKEVIDDE:</b> Long Range-versjonen av Grandland kommer med 98 kWt-batteri og 700 kilometer oppgitt rekkevidde. Maks ladehastighet er 160 kW. 
REKKEVIDDE: Long Range-versjonen av Grandland kommer med 98 kWt-batteri og 700 kilometer oppgitt rekkevidde. Maks ladehastighet er 160 kW.  Foto: Produsenten

- Nye Grandland er en milepæl for Opel. Den vil ta plass i det viktige C-SUV-segmentet, og vil sammen med nye Astra Electric og den kommende B-SUV-en Frontera komplettere det elektriske modellutvalget til Opel i Norge, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn


Denne saken ble første gang publisert 23/04 2024, og sist oppdatert 24/04 2024.

Les også