Video

Her er Tesla Model 3 i Norge

En hvit Tesla Model 3 kjører i disse dager rundt i Norge.

Publisert

Det er fremdeles lenge til Teslas nye folke-elbil Model 3 blir et vanlig syn på veiene i Norge. Og hittil har ivrige spottere måttet nøye seg med videoer av bilen i USA, og en og annen slenger i Nederland og Tyskland.

Men nå er den første Tesla Model 3 observert i Norge. Den ble først sett på E6 innover mot Oslo søndag, og så fikk Jan Ove Furesund øye på den ved Sørkedalen i Oslo mandag.

Furesund, som selv har reservert en Model 3, kjente straks igjen bilen da den kom susende forbi Sørkedalen Landhandleri i 14-tiden.

- Jeg så umiddelbart at det var den. Har sett noen tusen bilder i tillegg til at den har karakteristiske prøveskilt. Leste på facebookgruppen Teslanytt om spottingen i går i Norge med interesse siden jeg kom hjem fra hytta i Sverige på E6 på omtrent samme tiden, sier Furesund til Side3.

Han rakk å finne fram mobilen og filme en liten snutt. I dag kjører han en e-Golf 190 og venter på en e-Golf 300.

Sammenliknet med Model S, mener Furesund at Model 3 så omtrent som forventet ut.

- Størrelsen var som forventet. Den fremstår som en noe «lettere» utgave av Model S. Nydelig bil som jeg gleder meg til å få om tolv måneder! Optimist der altså, sier Furesund med referanse til den allerede forsinkede produksjonen av Model 3 i USA.

Tesla i Norge har ikke svart på henvendelsen fra Side3 om hva modellen gjør her til lands.

Denne saken ble første gang publisert 28/11 2017.

Les også