Jeep med elbiler

Denne er straks klar for Norge

Jeeps første elektriske modell er straks klar for Norge. På noe lengre sikt kan en gigant-SUV med 800 kilometers rekkevidde også komme

<b>AVENGER:</b> Jeep bekreftet at de mener alvor med målet om å bli det ledende varemerket for elektriske SUV-er.
AVENGER: Jeep bekreftet at de mener alvor med målet om å bli det ledende varemerket for elektriske SUV-er. Foto: Produsenten
Publisert

Jeep er kanskje ikke det første bilmerket man assosierer med elektriske biler, men det skal det bli en slutt på for nå kommer merket for fullt inn på arenaen for elektriske biler.

Jeep starter sin offensiv med modellen Avenger, en liten SUV som vises på bilutstillingen i Paris i oktober.

Avenger blir den minste bilen Jeep noensinne har laget, men det skal bli mulig å få den med firehjulstrekk i tillegg til klasseledende bakkeklaring.

Produksjonen starter mot slutten av året i Tychy. Avenger skal ha en rekkevidde på 400 km og er ventet til Norge tidlig neste år.

Jeep Recon

<b>NY:</b> Jeep Recon
NY: Jeep Recon Foto: Produsenten

Jeeps offensiv omfatter også Jeep Recon og en helt ny Wagoneer S – begge helelektriske biler som vil bli lansert de nærmeste årene. Ifølge Jeep bygges Recon fra bunnen av som en skikkelig firehjulstrekker med solide offroad-egenskaper, med låsbar differensial, skliplater, tauekroker og seriøse offroadhjul, slik vi kjenner Jeep.

Som tradisjonsrike Wrangler og Gladiator vil du også med Recon ha muligheten til ta av tak, dører og vinduer. Modellen vil bli vist neste år, og produksjonen starter i USA i 2024.

<b>NY:</b> Jeep Wagoneer S
NY: Jeep Wagoneer S Foto: Produsenten

Wagoneer og Grand Wagoneer

Wagoneer S kommer kun som elbil og er blant Jeeps satsing i den såkalte premiumklassen. Den vil ha to elmotorer og firehjulstrekk, og skal ha en rekkevidde rundt 640 kilometer. Med 600 hester skal den greie 0-100 rundt 3,5 sekunder. I likhet med Recon vil også Wagoneer S vises i 2023 med produksjonsstart i 2024.

<b>NY:</b> Jeep Grand Wagoneer
NY: Jeep Grand Wagoneer Foto: Produsenten

Nylig introduserte Jeep en helt ny utgave av sitt flaggskip Grand Wagoneer. Også den vil også komme som en helelektrisk utgave med hele 800 kilometers rekkevidde.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 49 2022

Denne saken ble første gang publisert 14/09 2022.

Les også