Du må bli invitert for å få kjøpe den
Det holder ikke bare å ha penger nok.

I flere år har ryktene gått om at Aston Martin skulle la superluksusnavnet Lagonda gjenoppstå. Særlig bidro en konseptmodell av et SUV-beist til disse ryktene da den ble vist på bilutstillingen i Genève i 2009.
Nå er det klart at den første nye Lagondaen ikke blir en SUV, men i stedet en svær luksussedan. Det er snakk om en bil som skal bygges i få eksemplarer og med stor grad av håndarbeid.
Mer eleganse
Bildene fra Aston Martin viser en langtrukken sedan med sportslige linjer, langt mindre mastodontisk enn konkurrenter fra særlig Rolls-Royce, men også Bentley.
Lagonda har en lang historie. Allerede i 1900 grunnla amerikaneren Wilbur Gunn merket. De første kjøretøy ved navn Lagonda var motorsykler, og de ble bygd i Middlesex i England. Fire år seinere ble trehjulingen Voiturette skapt, og kort etter kom biler med fire hjul til.

Bilene slo an hos de styrtrike, og den russiske tsar Nikolai II. eide i sin tid en Lagonda. På 30-tallet var Walter Owen Bentley, mannen som skapte bilmerket Bentley, sjefkonstruktør hos Lagonda. Etter annen verdenskrig kom merket i Aston Martins besittelse.
Siden den gang har Lagonda-modeller vært kjennetegnet av ekstravaganse omtrent uten like.
Rask luksus
Den nye Lagondaen skal bygges på samme plattform som Aston Martin Rapide (les om den her i 2+2 Bertone-versjon) og skal etter alt å dømme få seksliters V12-motor.
Det er neppe grunn til forbauselse om motoren kommer til å yte over 600 hk i Lagonda, og at bilen kan greie en toppfart på over 300 km/t.
Aston Martin oppgir ingen pris, men internasjonale medier antyder at mer enn 4 millioner kroner er en sannsynlig sum. Det er selvfølgelig før norske avgifter, som ikke er snille med store og tunge biler med flere hundre hestekrefter.
Invitasjon
Det finnes dessuten flere grunner til å vente med å selge hus, hytte, bil og nyrene til familiemedlemmene dine for å finansiere en Lagonda. Aston Martin har kunngjort at salget vil skje «by invitation only».
Og bilen må dessuten betales i valutaen dirham. Den skal nemlig selges i De arabiske emirater, ifølge Spiegel.de.
Les også: