Test: Garmin nüLINK 2390

Utfordrer mobiltelefonene

Med direkte oppkobling til flere nyttige Garmin-tjenester, blir Garmin nüLINK 2390 en allsidig følgesvenn på veien.

VEIKAMERAER: nüLink 2390 kan vise bilder fra kameraer langs veien der det er tilgjengelig.
VEIKAMERAER: nüLink 2390 kan vise bilder fra kameraer langs veien der det er tilgjengelig. Foto: FOTO: Garmin
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Enkel betjening

+ God ruteveiledning

+ Nyttige nüLink-funksjoner

+ Hyggelig pris

- Ikke helt oppdatert kart på nye norske veier

Garmin nüLink 2390 er en ny og funksjonsrik bilnavigator. Det er liten tvil om at en dedikert bilnavigator langt overgår funksjonaliteten i de fleste mobiltelefoner når det gjelder å finne frem. Samtidig har de på langt nær hatt samme fleksibilitet.

Med ett års inkludert abonnement på Garmins nüLink-tjenester som 3D Traffic, Google-søk, Gule sider og andre tjenester, kan Garmin utfordre funksjonene på ulike mobiltelefoner.

Vi har testet Garmin nüLink 2390 i Norge, og er godt fornøyd med hvordan den fungerer til bilnavigasjon. Garmins betjenings- og menysystem er svært enkelt i bruk, og guider deg effektivt til målet. nüLink-oppkoblingen mot Gule sider både mot person- og bedriftssøk gjør det enklere å finne relevante bestemmelsessteder enn med en navigator uten slik oppkobling.

Trafikkmeldinger med eventuelle alternative rutevalg har hatt relativt begrenset funksjon i Norge, men har vært en mer takknemlig egenskap når du setter kursen uten for Norges grenser. Den nye 3D Traffic-tjenesten skal fungere bedre enn tidligere, og våre erfaringer fra to ukers bruk på norske veier gir gode indikasjoner på at det stemmer. I så fall er Garmin nüLink 2390 en god venn når det gjelder å guide deg gjennom trafikkerte europeiske ferieveier. PhotoReal visuell guiding er også en god hjelper i store motorveikryss.

Fotoboksdatabasen virker godt oppdatert i Norge, og gir en ekstra forsikring mot kostbare forglemmelser. nüLink-tjenesten holder deg også oppdater på værmeldinger i det området du befinner deg. I tillegg kan du bruke Garmin Tracker til å fortelle venner eller familie hvor du befinner deg. Du inviter de du ønsker til å følge deg; eksempelvis gjennom e-post, Twitter eller Facebook. Dermed kan de følge fremdriften din på turen.

FILVISER: Ved avkjøringene får du et delt bilde. Denne funksjonen er praktisk i utlandet hvor veien er litt mer kompliserte enn her til lands.
FILVISER: Ved avkjøringene får du et delt bilde. Denne funksjonen er praktisk i utlandet hvor veien er litt mer kompliserte enn her til lands. Foto: FOTO: Garmin

Etter hvert er en god onlinetjeneste blitt en viktig del av bilnavigasjonen. Tidligere har ikke myGarmin vært blant de beste, men en oppussing av både navigasjon, innhold, samt hastighet og stabilitet har gjort Garmin mer konkurransedyktige mot TomTom, som tidligere har vært i en klasse for seg.

Med en hyggelig pris på godt under 2000 kroner i ulike nettbutikker, virker Garmin nüLink 2390 som en allsidig, funksjonsrik og stabil følgesvenn på ferieturen.

Les også:

4 ukjente, norske veiperler

Disse dingsene gjør bilferien til en lek

Så fort må du kjøre for å miste lappen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning