GJENNOMSNITT: Slik ser skiltet ut som varsler at du kjører gjennom en strekning der snitthastigheten måles.

. © Foto: Vegvesen.no

Per dags dato er det fire steder i Norge hvor man blir målt i snitthastighet av såkalte streknings-atk'er (atk = automatisk trafikkontroll). Og flere skal det bli. Kanskje så mange som 40, skal vi tro Vegdirektoratet.

Anne Beate Budalen i Vegdirektoratet forteller at streknings-atk'ene er plassert på hardt ulykkesrammede strekninger, og at de har hatt god effekt av prosjektet som nå har pågått i flere år.

Derfor planlegger de nå å sette opp flere streknings-atk'er i utsatt områder.

Hvor fort du må kjøre for å miste lappen i ulike fartssoner, kan du lese her.

Her blir du tatt

Snart sparkes sommerferien i gang og mye folk skal ut på veiene. Resultatet av dette er dessverre mange stygge ulykker, så det gjelder å være konsentrert og holde fartsgrensen.

Nord for Kragerø: Streknings-atk'en det har vært mest blest rundt er uten tvil den 5,6 kilometer lange strekningen mellom Dørdal syd for Langesund og Auråen like nord for Kragerø. Her ble farten satt ned fra 80 km/t til 70 km/t, nettopp for å redusere ulykkesrisikoen. Atk'en her måler snittfart sørgående retning.

VED KRAGERØ: E18 fra Dørdal - Auråen nord for Kragerø.

VED KRAGERØ: E18 fra Dørdal - Auråen nord for Kragerø. © Illustrasjonsfoto: Google.com

Nord i Gudbrandsdalen: Skal du nordover eller sydover på E6 gjelder det å passe på. Ved Dovreskogen helt nord i Gudbrandsdalen blir du målt i begge retninger.

NORD I GUDBRANDSFALEN: På E6 ved Dovreskogen blir du målt i begge retninger.

NORD I GUDBRANDSFALEN: På E6 ved Dovreskogen blir du målt i begge retninger. © Illustrasjonsfoto: Google.com

Ved Alvdal: På riksvei 3 gjennom Østerdalen er det streknings-atk like før du kommer til Alvdal om du kommer sydfra eller like etter Alvdal om du kommer nordfra.

GJENNOM ØSTREDALEN: På riksvei 3 ved Alvdal blir du også målt på gjennomsnittsfart

GJENNOM ØSTREDALEN: På riksvei 3 ved Alvdal blir du også målt på gjennomsnittsfart © Illustrasjonsfoto: Google.com

I Hallingdal: Relativt fersk er streknings-atk'en i Hallingdal på riksvei 7. Den måler i begge retninger mellom Bromma Kro og Nesbyen.

I HALLINGHAL: På riksvei 7 mellom Bromma Kro og Nesbyen kan du også bli tatt med gjennomsnittsmåling.

I HALLINGHAL: På riksvei 7 mellom Bromma Kro og Nesbyen kan du også bli tatt med gjennomsnittsmåling. © Illustrasjonsfoto: Google.com

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!