Jekke opp bil

Denne kan redde deg når du punkterer

Men ikke bruk den til å skifte hjul hjemme!

Publisert Oppdatert

Ikke alle har råd til å bli tauet når et dekk punkterer, men du er nødt til å gjøre noe dersom uhellet først skulle være ute. Å bruke en nødjekk langs veien kan være skummelt. Derfor er det ekstra viktig at du vet hvordan du bruker den og gjør sikkerhetstiltak.

Ustabilt

- Å bruke en nødjekk kan være ustabilt. Dersom du velger å reparere dekket eller bytte til reservehjul langs veien, vil jeg anbefale å være forsiktig. Aldri opphold deg under bilen når du bruker jekken, sier Marius Brændshøi, mekaniker og daglig leder i Sentrum Bilverksted AS.

Brændshøi viser deg hvordan du bruker en nødjekk på en så sikker måte som mulig. Det er også lurt å lese instruksjonsboka før du tar i bruk nødjekken. (Se video.)

Sikkerhet

Dersom du skulle punktere langs veien er det viktig å sette på blinklys og trille bilen til siden, slik at du ikke er til fare for trafikken. Ta på refleksvesten og sett varseltrekanten bak bilen før du begynner å jobbe på bilen.

-m Du merker raskt om dekket er punktert. Når uhellet skjer er det viktig at du senker farten og kjører inn til siden så raskt som mulig, sier seniorrådgiver Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning