Prissjekk: vinterdekk

Her får du billige vinterdekk

Du kan spare nesten 4000 kroner på å handle vinterdekk på rett sted.

STOR FORSKJELL: Prisene varierer enormt. Du kan spare nesten 4000 kroner på å handle på rett sted.
STOR FORSKJELL: Prisene varierer enormt. Du kan spare nesten 4000 kroner på å handle på rett sted. Foto: Fotomontasje: Scanpix/Crestock
Publisert Oppdatert

Det er snart på tide å legge om til vinterdekk. Hvis du er usikker på hvilke dekk du skal velge, kan du ta en titt på vår test av piggfrie dekk.

Store dekktester:

Piggfrie vinterdekk

Piggdekk

Utvalget av dekk i denne prissjekken er også gjort på bakgrunn av nevnte test. Alle dekkene i oversikten har fått betegnelsen "Anbefales på det sterkeste" av vårt testteam.

Det betyr at det er gode dekk, som gir deg de egenskapene du trenger gjennom en tøff vinter. Det er forskjell på egenskapene til dekkene, så les testen før du bestemmer deg. Dekk som skal brukes på Finnmarksvidda trenger andre kvaliteter enn de som skal brukes i Oslo.

Når du har bestemt deg for hvilke dekk du skal ha, gjelder det å finne rett sted å handle. Dette er viktig, da det er store penger å spare. Vår prisundersøkelse viser at det er nesten 3700 kroner i forskjell fra billigste til dyreste butikk.

</p> <p> <strong>PS:</strong> Etter at denne artikkelen ble publisert har vi blitt kontaktet av Dekk1, med beskjed om at prisene vi fikk opplyst ikke var riktige.</p> <p>Korrekte priser er som følger:</p> <p>ContiVikingContact5: 6209,-</p> <p>Nokian Hakkapeliitta R: 6176,-</p> <p>Michelin X-Ice 2: 5667,-</p> <p>Michelin X-Ice North: 5667,-</p> <p>Nokian Hakkapeliitta 7: 6462,-</p> </div>

Prisene gjelder dekk i dimensjonen 205/55-16, som er en gjengs dimensjon for veldig mange av bilene som ruller på norske veier.

VELG RETT: Hvor du skal bruke dekkene avgjør hvilke du burde velge.
VELG RETT: Hvor du skal bruke dekkene avgjør hvilke du burde velge. Foto: Kjell Magne Aalbergsjø

Alle prisene i tabellen over er for fire dekk, inkludert montering på felg og balansering. Vær oppmerksom på at enkelte forhandlere kan ta ekstra betalt for dette, og da blir prisen fort 500 kroner høyere enn først antatt.

Du vet. Svart mann og svarte dekk. Da blir det sånn.

Ring rundt

Vi har hentet inn priser fra syv forskjellige forhandlere rundt om i landet.

Disse er fordelt på én forhandler i hver av følgende byer: Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø. I Oslo-området har vi valgt ut tre forskjellige forhandlere.

Akkurat som i fjorårets prissjekk, og som i årets prissjekk på sommerdekk, er det dekkbaronen Tommy Sharifs butikk på Skedsmokorset som har de billigste dekkene.

- Du vet. Svart mann og svarte dekk. Da blir det sånn, svarer Sharif på spørsmålet om hvordan han klarer å være så mye billigere enn konkurrentene.

Ikke alle forhandlere fører alle merker, men de fleste har likevel de mest populære dekkene. Hvis ingen av disse butikkene er i nærheten av der du bor, vil vi anbefale deg å ta en ringerunde til dine nærmeste forhandlere og spørre om pris. Det kan spare deg for mange tusen kroner.

Har du tips til andre steder hvor man får kjøpt billige dekk? Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet.

Les mer:

Vi har testet bilen din

Vi har testet båten din

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning