Test Garmin Nüvi 3760T

Helstøpt bilnavigasjon

Garmin 3760T har et slankt, lekkert og iPhone-lignende design. En svært lyssterk og presis berøringsfølsom skjerm gjør den til en av våre favoritter innen bilnavigasjon . Prisen ligger på drøyt 2300 kroner.

Garmin nüvi 3760T
Garmin nüvi 3760T
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Lyssterk skjerm

+ Presis og enkel betjening

+ Fin trippteller

+ Bra autozoom

+ God kart- og rutepresentasjon

- Lite underveisinfo i skjermbilde

- Noen feilnavigasjoner

Den er bare 8,7 millimeter tykk og veier beskjedne 113 gram. Skjermen er på 4,3 tommer, men en høy oppløsning på 800x480 piksler gjør den meget skarp og detaljrik. Men det aller beste er lysstyrken.

Vi kjørte 10 000 kilometer med Garmin 3760T i Norge og Sverige i sommer, og selv når sommersolen er på sitt skarpeste og refleksene på sitt mest intense, klarer 3760T fortsatt å formidle et svært tydelig bilde. Satt opp side om side med f.eks TomTom 950T er forskjellen bokstavelig talt soleklar.

Grafikken hjelper deg

Filveileder gjør motorveinavigasjon enklere
Filveileder gjør motorveinavigasjon enklere

I tillegg er også berøringsskjermen den mest presise vi har brukt, og vi har vært borti en rekke ulike modeller . Den er konsis og det er sjelden du opplever å trykke feil. Dessuten er det svært enkelt å rulle i kartet og menyer. Selve kartet har en meget god presentasjon og er lett å lese, samtidig som det ser elegant og tiltalende ut.

Mens vi er på en positiv bølge: Garmin har klart å lage en fin autozoom-funksjon som tilpasser kartutsnittet i forhold til omgivelser og mål. Er det langt frem og få detaljer der du er, viser den veien langt fremover. Kommer du inn i et område med flere detaljer eller det nærmer seg en rute instruksjon zoomer den nærmere på ruten.

Selve ruteføringen er tydelig både med stemme og grafikk. Av og til gjør den i likhet med konkurrentene noen rare rutevalg, og av og til er ikke veiledningen helt korrekt. Her er den verken verre eller bedre enn andre. Garmin har fått en fin visuell funksjonsom kalles "lane assistant" i motorveikryss eller andre store kryss, som viser veiskilt og filvalg meget tydelig.

Underveis mot et mål skulle vi ønske at Garmin tillot mer enn en ankomstinformasjon på skjermen ad gangen. Nå må du eksempelvis velge mellom ankomsttid og avstand til målet, mens vi gjerne skulle ha sett begge. På større veier vises fartsgrensen ved siden av faktisk GPS-hastighet. Opplysningene stemmer som oftest, men du må fortsatt stole mest på dine egne øyne.

Mange funksjoner

Betjeningen av Garmin 3760T er som vanlig blant de aller enkleste og intuitive på markedet. Det er blant annet deilig at du slipper å velge sted eller by før du velger gateadresse. Det sparer man mye tid på i daglig bruk.

Slank design kjennetegner Garmin nüvi 3760T.
Slank design kjennetegner Garmin nüvi 3760T.

Det er blitt vanlig med flere tilleggsfunksjoner på bil-GPS'er og Garmin 3760T er ikke noe unntak. Som T'en i navnet antyder er den utstyrt med mottaker for trafikkinformasjon og via MyGarmin-grensesnittet på web blir "t rafficTrends" oppdatert med informasjon som skal ta hensyn til trafikkbildet på ulike tider av døgnet og planlegge ruten i forhold til det.

Funksjonen "myTrends" gjør at enheten sammenligner veien du kjører med steder du har lagret som favoritter, og vil underveis legge opp en rute med ankomsttid uten at du behøver å gjøre noe selv. Den kan også fungere som handsfree med Bluetooth-telefon, og har mulighet for å planlegge den mest økonomiske kjøreruten.

Siden Garmin 3760T er tynn og lett, har den også mulighet til å fungere som navigator når du er på farten til fots. I Europa er ca. 40 byer å finne med såkalte "cityXplorer"-kart som er spesielt utviklet med tanke bruk til fots og med tursitinformasjon og utvalgt informasjon om offentlige transportmidler.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen