Vi her i redaksjonen i Vi Menn Bil tester og prøvekjører et hopetall biler hvert år. Store og små biler, noen er sportslige, andre komfortable og praktiske. En fellesnevner for alle bilene er måten vi tester de på, slik at de får en rettferdig dom etter endt test. Alle de over 500 testene finner du her.

Men, noen av disse bilene tester vi litt grundigere enn de andre - bilene vi har på langtest. En langtestbil går gjennom den samme testprosedyren som alle de andre biler vi har på test. Det innebærer nøyaktige målinger av bilens ytelser, støy, bremser og kjøreegenskaper på et lukket område, samt en fast 20 mil lang testrunde der vi måler forbruk og tester bilens veiegenskaper. Se video fra en slik test her.

I tillegg til dette tilbringer vi så mye tid som mulig bak rattet i langtestbilen, og gjør så godt vi kan med å legge flest mulig mil med vei bak oss. Dette for å gi deg som leser et enda bedre inntrykk av bilens kvaliteter. Både de gode og de dårlige.

Her følger en alfabetisk oversikt over ti langtester vi har gjennomført den siste tiden.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!