Bilpleie:

Våre beste bilvasketips

Våren er her og det er bilvasketid. Vinterens smuss og salt skal bort - her våre beste bilvasketips.

Bilvask
Bilvask Foto: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Vinteren er tøff, spesielt for bilen. Fuktighet og kulde, smuss, sand og salt - det er ikke småtteri hva bilen går gjennom i løpet av vinterhalvåret. Nå er endelig våren her, den viktigste tiden av året å ta en skikkelig bilvask.

Det gjelder å gå i dybden. Skitt, salt og andre ulumskheter fester seg på lakken og under bilen, som ikke nødvendigvis er skikkelig ren selv om det ser sånn ut etter en runde med høytrykkspyleren.

Urenhetene og saltet må fjernes, og det er også en god idé å gi bilen god runde med polering og voks. Det beskytter lakken og gjør at det blir lettere å holde bilen ren gjennom sommeren.

Mange vet ikke hvordan man vasker bilen på best mulig måte. Hvis du vil ha ordentlig ren bil (noe som er helt nødvendig dersom du skal polere den) uten å ødelegge lakken, holder det nemlig ikke med en maskinvask. En typisk selvvask på bensinstasjonen duger heller ikke som hovedrengjøring. Da er det nemlig bare én ting som gjelder, og det er bøtte, bilshampo og microfiber.

Under finner du våre beste bilvaskrelaterte artikler. I disse får du svar på hvordan du mest effektivt rengjør bilen, både innvendig og utvendig. Vi har også tatt med artikler om polering og voksing, og generelle tips om bilhold. Med andre ord; her finner du alt på ett sted!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning