Citroën DS3 Racing

- Lukter ikke dette en skikkelig Golf GTI-killer?

Nå kommer Citröen DS3 i racing-utgave.

Citroen DS3 Racing
Citroen DS3 Racing Foto: arkiv
Publisert Oppdatert

Vår første prøvesmak på Citroëns nye DS3 var av den trivelige sorten. Derfor var det med stor begeistring vi mottok nyheten om at Citroën nå setter en begrenset racingutgave beregnet for gatebruk i produksjon.

Foreløpig er miniputten en konseptbil, men 1000 stykker skal leveres på markedet i andre halvår i år. 1,6-literen med turbo kjenner vi fra før, men her yter den frekke 200 hester og 275 Nm takket optimalisert turbo og innsprøytning.

Ifølge Citroën er bilen utviklet med referanser inn i motorsportverdenen, og målet er å by på intense kjøreopplevelser der dialog mellom fører og underlag står i sentrum.

DS3en er laget av Citroëns racingavdeling, derfor er både chassiset og drivverket utviklet for motorsport. Utstrakt bruk av karbonfiber utvendig og innvendig, samt spreke fargevalg skal forsterke den sportslige opplevelsen ytterligere.

Hissigproppen er har 30 mm bredere sporvidde enn en vanlig DS3, samtidig som den er 15 mm senket. Med tanke på Citroëns vellykkede motorsportserfaring - lukter ikke dette en skikkelig Golf GTI-killer?

Les også:

Citroen DS3 Racing
Citroen DS3 Racing Foto: arkiv

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen