Bruktbil: Brukte familiebiler

På jakt etter brukt familiebil?

Dette er bilene du bør se nærmere på.

Publisert Oppdatert

Stasjonsvognene i mellomklassen er ikke like populære som de en gang var. Tidligere var dette landets største bilklasse, men nå har disse modellene blitt forbigått i popularitet av både kompaktbilene og SUV-ene. Det er nå ti år siden mellomklassen var Norges største segment med 32 prosent av de solgte nybilene. Ved utgangen av august var andelen på 14,2 prosent. Det er godt nytt for deg som skal kjøpe bruktbil!

Flere av de brukte familiestasjonsvognene vi har sett nærmere på var på et tidspunkt blant landets aller mest populære biler. Det sørger for at utvalget er godt - både når det gjelder kilometerstand og alder. Det er mulig å gjøre gode kjøp i denne klassen langt under 100 000 kroner hvis du går for en litt eldre utgave som har gått et stykke lenger enn snittet.

VELKJØRENDE: Ford Mondeo er praktisk, men også av de mest velkjørende familiebilene på bruktmarkedet.
VELKJØRENDE: Ford Mondeo er praktisk, men også av de mest velkjørende familiebilene på bruktmarkedet. Foto: Terje Bjørnsen

Basert på stor statistikk

Når det gjelder kvalitetsvurderingene vi har gjort på de forskjellige modellene, er de i stor grad basert på tyske Dekras tall. Disse gjennomfører EU-kontroll på rundt 15 millioner biler hvert eneste år, og kan dermed gi en god pekepinn på hvordan bilen holder seg etterhvert som den eldes.

Det er en del forskjeller i kvaliteten på bilene, og de kommer spesielt godt til syne etter at bilene har rundet 100 000 kilometer. Det er også ganske stor forskjell på hva som feiler de forskjellige bilene. Mens europeiske Ford Mondeo har en del problemer med bremser og tilhørende slanger, er japanske Mazda 6 mest utsatt for trøbbel med lysene.

For biler som begynner å dra på årene er det imidlertid viktig å ikke se seg blind på kilometerstanden. En bil som har blitt tatt godt vare på i 200 000 kilometer kan gjerne være i mye bedre stand enn bilene som ikke har sett verken oljeskift eller varmt vann siden garantiens utløp. Derfor gjelder det å ha både øyne og ører med seg når man prøvekjører de aktuelle modellene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning