Testsamling: Kabrioleter

Her er sommerbilene

Her er alle de takløse bilene Vi menn Bil Top Gear har testet.

ROADSTER: BMW Z4 er en klassisk roadster med langt panser og to seter.
ROADSTER: BMW Z4 er en klassisk roadster med langt panser og to seter. Foto: FOTO: Egil Nordlien HM Foto
Publisert Oppdatert

Stoff- eller ståltak, krøller eller flintskalle - nå er det på å slippe taket. La lun vind omfavne kjøreturen, og solstrålene gi frisk farge til vårbleke kinn.

En kabriolet er ikke det mest fornuftige valget i Norge. Antallet dager som virkelig passer for takløs kjøring bikker i bestefall 30 i løpet av et år. Det betyr imidlertid at det er desto deiligere å brette ned taket de dagene det faktisk er mulig.

Når du er på jakt etter en kabriolet, er det ett viktig spørsmål du må ta stilling til før du begynner: Vil du ha to eller fire seter? Toseterne, eller roadstere som de kalles, er ofte de mest sportslige modellene med best kjøreegenskaper. Disse er som regel bygget for å være sportsbiler fra bunnen av. Det er vanligvis ikke tilfellet med de takløse fireseterne. Dette er ofte helt normale biler som produsenten har "kappet taket av".

Vi Menn Bil tester alle nye biler som kommer på markedet, og det betyr at vi også har kjørt en god del kabrioleter gjennom vårt faste testopplegg. Under finner du alle våre tester av kabrioleter som finnes på markedet i dag.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning