SUV

Bilen for deg med mange uvenner

Pansrede Knight XV har fått en mindre paranoid lillebror - Evade.

Publisert Oppdatert

Kanadiske Conquest har spesialisert seg på SUV-er for kunder som har spesielle behov, uvenner uten temperamentskontroll - eller som kort og godt lider av forfølgelsesvanvidd.

Deres første bil Knight XV er på sett og vis en luksuriøst innredet krigsbil. Den er 6 meter lang, 2,4 meter bred og 2,5 meter høy, og kan utstyres enten med en 6,8 liters V10 bensinmotor fra Ford på 326 hk eller en 6,7 liters V8 turbodiesel på 300 hk, også den fra Ford.

Knight XV er imidlertid pansret og dermed "litt" tung, nærmere bestemt 8846 kilo tung.

Derfor har Conquest bestemt seg for å utvide porteføljen av ekstrem nisje-SUV med Evade. Det spesielle med den er at den ikke er pansret og dermed noe lettere enn storebror Knight XV.

Evade er basert på Ford F550 Super Duty-chassiset og har selvsagt firehjulstrekk. Og selv om den ikke er pansret sørger skuddsikre vinduer, joystick-kontrollerte lyskastere på taket og night vision-teknologi for at den ikke er helt A4.

Evade oser ikke fred og fordragelighet. Tvert imot. Den ser ut som en krigshisser. Dessuten er prisen ganske hissig: 579 000 dollar koster bilen i USA, rundt 3,5 millioner norske. Skal du ha bilen til Norge, må du plusse på et solid beløp for skatter og avgifter.

Les også:

Denne folke-SUV-en er blitt mye tøffere

- Denne SUV-en er livsfarlig

Quiz: Hvilke SUV-er ser du her?

BAK: Conquest Evade. Foto: Conquest
BAK: Conquest Evade. Foto: Conquest

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning