Bagasjevolum og literpris

2 - Kombikupeer er smarte

Skoda Octavia vinner, Toyota iQ taper

SMARTE BILER: Du får riktignok ikke pose og sekk. Til gjengjeld får du litt av begge deler. Med setene nedslått har selv små kombikupeer stor plass.
SMARTE BILER: Du får riktignok ikke pose og sekk. Til gjengjeld får du litt av begge deler. Med setene nedslått har selv små kombikupeer stor plass. Foto: Egil Nordlien HM Foto
Publisert Oppdatert

Det finnes 238 bilmodeller i denne klassen (med bagasjeromsdata). Merk vi dessuten deler denne klassen inn både etter bagasjerom med alle setene i bruk, og maksimalt volum med alle seten lagt ned.

Se også denne: Den nye familestorbilen Skoda Superb stasjonsvogn.

Med setene i bruk

Vinneren i klassen er en bil man oftest tenker på som en stasjonsvogn, nemlig Skoda Octavia, men femdørsutgaven av Skodaen fremhever seg faktisk både med stort volum (560 liter) og lave priser på 1,4 TSI bensin og 1,6 commonrail diesel.

Du er helt nede på 368 kroner per liter i Skodaen. Nissan Micra og Honda Civic følger på de neste plassene.

Med seter nedlagt

Legger man ned setene, er det fortsatt de billigste bilene på markedet som gir best forhold mellom plass og pris. Opel Agila vinner, med Skoda Fabia på andreplass og Citroen C3 på tredje.

Og nå begynner det å monne! Agila er nede på en literpris på 128 kroner!

Av litt større biler er det Skoda Octavia 1,4 Classic (145 kroner) og Hundai i30 1,4 Classic som utmerker seg. Et stykke deretter finner vi VW Golf 1,4 80hk Trendline og Peugeot 308 1,6 HDi Confort.

Av de store bilene er det Ford Mondeo 1,6 110hk Trendline som kommer høyest på listen - med "bare" 197 kroner per liter.

Taperen: Toyota iQ faller uansett helt gjennom med sine 32 til 168 liter bagasjevolum. Minimumsprisen per liter blir 4800 kroner, som er langt over alt annet i klassen.

NB! To forskjellige tabeller

Den øverste tabellen er rangert på bagasjerom når seter er i bruk. Den underset tabellen er rangert etter maks volum med setene lagt ned:

Tabellen er rangert etter volum med fem seter i bruk.
Tabellen er rangert etter volum med fem seter i bruk. Foto: Haakon Førde
bagasjevolum
bagasjevolum Foto: Haakon Førde

Tilbake til hovedartikkelen - klikk lenken til høyre.

Du finner nesten alle bilene i vår store testoversikt - KLIKK her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning