Aura:

Fantastisk grafikk

Lenge trodde vi at Aura skulle ta en overlegen testseier. Men så snublet navi-appen.

FLOTT GRAFIKK: Aura har kanskje den fineste grafikken vi har sett på en navi-app.
FLOTT GRAFIKK: Aura har kanskje den fineste grafikken vi har sett på en navi-app.
Publisert Oppdatert

Også denne navi-appen kan du laste ned og prøve gratis i syv dager. Det koster drøye 160 kroner å laste ned kart for Norden (du får den på Iphone også, for 139 kroner på Appstore). Så må du bla frem cirka 80 kroner til, om du ønsker ett års abonnement på en trafikktjeneste.

Aura gjør et suverent førsteinntrykk. Den tilbyr mer enn hva du kan tenke deg å forvente fra en slik app. POIs som du enkelt kan navigere til, til fots eller med bil, via adresse eller ved å trykke direkte på kartet.

Den har en såkalt City Guide, og henter dessuten opp alle kontaktene dine fra mobiltelefonen. Du kan rate steder du besøker, og kommunisere det ut via sosiale medier som Facebook og Twitter.

Du kommer enkelt i gang, og grafikken er den kanskje mest iøynefallende vi har sett på en navi-app. Og den fungerer så det griner etter.

Du får valgene stort sett alle navi-apper gir deg i dag. Videre har Aura fotoboksvarsler, og som den eneste varsler den fra om boksen i Granfoss-tunnelen, som står i et kort åpent parti mellom de to tunnel-delene.

Du kan ellers tappe på skjermen om du ønsker å markere dine egne POIs i forbifarten.

Tunnelsimulator er for øvrig god. Riktignok får vi ikke særlig klar beskjed via skjermbildet at vi skal holde venstre felt ut av Granfoss-tunnelen, men stemmeguiden sier gjentatte ganger "keep left".

Nå sier ikke guiden dette spesielt høyt og tydelig. Vi klarer ikke å få opp volumet, og opplever det etter hvert litt anstrengende å lytte etter stemmeguidens formaninger. Leseres kommentarer tilsier at dette var et "lokalt" problem der og da, og ikke noe som hefter generelt ved kombinasjonen HTC/Aura.

Videre viser skjermen GPS-fart, og det er faktisk veldig kjekt å ha, siden de fleste speedometerene viser feil hastighet.

Navigasjonen går prikkfritt, helt til vi skal gjennom Oslo. Da snubler Aura. Et par steder leter den "forvirret" etter riktig veivalg, og en gang vil den ha oss til å kjøre en rute som er ulovlig (den eneste av ti testede navi-apper som har valgt denne ruten).

Dermed ryker en potensiell toppkarakter, og siden navigasjon i by er så viktig er det bare så vidt den holder seg på femmeren.

Men vi lar tvilen komme Aura til gode - ikke minst på grunn av det imponerende generelle inntrykket av navi-appen.

Del

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning